Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1048577

Tehnologija proizvodnje zobi (Avena sativa L.) na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu “Mišo Kuric“


Parmačević, Marina
Tehnologija proizvodnje zobi (Avena sativa L.) na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu “Mišo Kuric“, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1048577 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija proizvodnje zobi (Avena sativa L.) na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu “Mišo Kuric“
(Oats production technology (Avena sativa L.) at the family farm “Mišo Kuric“)

Autori
Parmačević, Marina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
15.07

Godina
2019

Stranica
32

Mentor
Stošić, Miro

Ključne riječi
zob ; agrotehnika ; vremenske prilike ; višegodišnji prosjek ; prinos
(oat ; agrotechnology ; weather conditions ; perennial average ; yield)

Sažetak
Zob je kultura najpoznatija kao hrana za konje. Sadrži veliku količinu vlakana, a manje ugljikohidrata od drugih žitarica. Možemo ju koristiti u zelenom stanju, samu ili u smjesi s leguminozama. Izrazito je skromna kultura, nema velikih zahtjeva prema temperaturi ali ima prema vlazi. Ne napadaju puno bolesti ni štetnika. Rano se žanje. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo “Mišo Kuric“ bavi se isključivo uzgojem ratarskih kultura. Od 70 ha oranica, na 5 % površina sije se jara zob. U 2017. godini, temperature i oborine su bile iznad višegodišnjeg prosjeka. Godina je bila toplija za 1, 8 °C, a što se tiče oborina bila je na razini prosjeka sa neznatnim viškom od 7 mm. Na vrijeme ne možemo utjecati, ali bez obzira na vremenske prilike, zob je dala zadovoljavajući prinos od 4, 35 t/ha s prosječnom hektolitarskom masom od 49 kg i vlagom zrna 13 %.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Miro Stošić (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Parmačević, Marina
Tehnologija proizvodnje zobi (Avena sativa L.) na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu “Mišo Kuric“, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Osijek
Parmačević, M. (2019) 'Tehnologija proizvodnje zobi (Avena sativa L.) na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu “Mišo Kuric“', diplomski rad, preddiplomski, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Parma\v{c}evi\'{c}, Marina}, year = {2019}, pages = {32}, keywords = {zob, agrotehnika, vremenske prilike, vi\v{s}egodi\v{s}nji prosjek, prinos}, title = {Tehnologija proizvodnje zobi (Avena sativa L.) na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu “Mi\v{s}o Kuric“}, keyword = {zob, agrotehnika, vremenske prilike, vi\v{s}egodi\v{s}nji prosjek, prinos}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Parma\v{c}evi\'{c}, Marina}, year = {2019}, pages = {32}, keywords = {oat, agrotechnology, weather conditions, perennial average, yield}, title = {Oats production technology (Avena sativa L.) at the family farm “Mi\v{s}o Kuric“}, keyword = {oat, agrotechnology, weather conditions, perennial average, yield}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font