Pregled bibliografske jedinice broj: 1042256
Gastronomija u Hrvatskoj: mogućnosti razvoja transformativnog turizma
Gastronomija u Hrvatskoj: mogućnosti razvoja transformativnog turizma // Tourism in the VUCA world: Towards the era of (ir)responsibility / Marković Vukadin, I. ; Čorak, S. (ur.).
Zagreb: Institute for Tourism, 2019. str. 65-67 (predavanje, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 1042256 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Gastronomija u Hrvatskoj: mogućnosti razvoja transformativnog turizma
(Gastronomy in Croatia: Opportunities for transformative tourism development)
Autori
Boranić Živoder, Snježana ; Čorak, Sanda
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, prošireni sažetak, znanstveni
Izvornik
Tourism in the VUCA world: Towards the era of (ir)responsibility
/ Marković Vukadin, I. ; Čorak, S. - Zagreb : Institute for Tourism, 2019, 65-67
ISBN
978-953-6145-44-7
Skup
International Tourism Conference Duborvnik: Tourism in the VUCA world: Towards the era of (ir)responsibility
Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 06.09.2019
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
gastronomija, transformativni turizam Hrvatska, trendovi
(gastronomy, transformative tourism, Croatia, trends)
Sažetak
The paper deals with gastronomy and transformative tourism in the context of global trends. The paper presents the result of quantitative and qualitative research. The results show a trend of increasing demand for gastronomy in Croatia, as well as recognition of these trends by main stakeholders.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Institut za turizam, Zagreb