Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1041566

Enogastronomska prepoznatljivost Slavonije i Baranje


Čepo, Vinka; Sudarić, Tihana; Deže, Jadranka; Kristić, Jelena
Enogastronomska prepoznatljivost Slavonije i Baranje // Agroeconomia Croatica, 9 (2019), 1; 59-68 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)


CROSBI ID: 1041566 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Enogastronomska prepoznatljivost Slavonije i Baranje
(Unique enogastronomic recognition of Slavonia and Baranja)

Autori
Čepo, Vinka ; Sudarić, Tihana ; Deže, Jadranka ; Kristić, Jelena

Izvornik
Agroeconomia Croatica (1333-2422) 9 (2019), 1; 59-68

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, prethodno priopćenje, znanstveni

Ključne riječi
enogastronomija ; turistička seoska obiteljska gospodarstva ; hrana ; Slavonija i Baranja
(enogastronomy ; agrotourism ; food ; Slavonia and Baranja)

Sažetak
Anketno ispitivanje provedeno je s ciljem kako bi se istražilo što potencijalni posjetitelji i gosti turističkih seoskih obiteljskih gospodarstava očekuju u ponudi tradicionalne hrane, vina i autohtonih poljoprivredno- prehrambenim proizvoda Slavonije i Baranje. Istraživanje je provedeno on line anketom na uzorku od 340 ispitanika. Rezultati su pokazali da potrošači u velikoj mjeri prepoznaju i podržavaju gastronomiju, odnosno hranu koja je neophodan dio svakog putovanja, ali isto tako može biti motiv i atrakcija koja definira određenu lokaciju. Enogastronomija može biti pokretač razvoja multifunkcionalnog ruralnog prostora Slavonije i Baranje, kao i dodatan izvor prihoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, što je prilika za ekonomsko i socijalno jačanje ovog kompleksnog prostora.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Jadranka Deže (autor)

Avatar Url Tihana Sudarić (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

hrcak.srce.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Čepo, Vinka; Sudarić, Tihana; Deže, Jadranka; Kristić, Jelena
Enogastronomska prepoznatljivost Slavonije i Baranje // Agroeconomia Croatica, 9 (2019), 1; 59-68 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
Čepo, V., Sudarić, T., Deže, J. & Kristić, J. (2019) Enogastronomska prepoznatljivost Slavonije i Baranje. Agroeconomia Croatica, 9 (1), 59-68.
@article{article, author = {\v{C}epo, Vinka and Sudari\'{c}, Tihana and De\v{z}e, Jadranka and Kristi\'{c}, Jelena}, year = {2019}, pages = {59-68}, keywords = {enogastronomija, turisti\v{c}ka seoska obiteljska gospodarstva, hrana, Slavonija i Baranja}, journal = {Agroeconomia Croatica}, volume = {9}, number = {1}, issn = {1333-2422}, title = {Enogastronomska prepoznatljivost Slavonije i Baranje}, keyword = {enogastronomija, turisti\v{c}ka seoska obiteljska gospodarstva, hrana, Slavonija i Baranja} }
@article{article, author = {\v{C}epo, Vinka and Sudari\'{c}, Tihana and De\v{z}e, Jadranka and Kristi\'{c}, Jelena}, year = {2019}, pages = {59-68}, keywords = {enogastronomy, agrotourism, food, Slavonia and Baranja}, journal = {Agroeconomia Croatica}, volume = {9}, number = {1}, issn = {1333-2422}, title = {Unique enogastronomic recognition of Slavonia and Baranja}, keyword = {enogastronomy, agrotourism, food, Slavonia and Baranja} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font