Pregled bibliografske jedinice broj: 1034685
Utjecaj smjenskog rada u pekarskoj proizvodnji na zdravlje radnika
Utjecaj smjenskog rada u pekarskoj proizvodnji na zdravlje radnika // Zbornik radova, 10.međunarodno savjetovanje: Rizik i bezbednosni inženjering, 26.-30.01. 2015. Kopaonik – Srbija
Kopaonik, Srbija, 2015. str. 150-154 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 1034685 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj smjenskog rada u pekarskoj proizvodnji na zdravlje radnika
(IMPACT OF SHIFT WORK IN BAKERIES ON WORKER'S HEALTH)
Autori
Vučinić, Zoran ; Đogić, Matilda ; Vučinić, Jovan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Zbornik radova, 10.međunarodno savjetovanje: Rizik i bezbednosni inženjering, 26.-30.01. 2015. Kopaonik – Srbija
/ - , 2015, 150-154
Skup
Rizik i bezbednosni inženjering
Mjesto i datum
Kopaonik, Srbija, 26.01.2015. - 30.01.2015
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Zaštita na radu, zaštita zdravlja, smjenski rad, društveni i obiteljski život
(occupational safety, health protection, shift work, social and family life)
Sažetak
U radu je prikazan pregled istraživanja smjenskog rada u privatnim pekarama na području Karlovačke županije. Prikazan je pregled istraživanja o narušavanju ritmova koji nameće takav rad (zdravstveni problemi, problemi obiteljskog i društvenog i društvenog života tih radnika). Polazna osnova ovog rada je hipoteza da je smjenski rad štetan za zdravlje, umanjuje koncentraciju i radnu efikasnost, te loše utječe na sociološke odnose pojedinca i okoline. Istraživanja su provedena pomoću ankete uz statističku obradu podataka i analizu dobivenih rezultata.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu