Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1033364

Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma


Kantar, Sandra; Pintarić, Gordana; Svržnjak, Kristina
Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma // Podravina : časopis za multidisciplinarna istraživanja, 18 (2019), 35; 205-216 (domaća recenzija, članak, stručni)


CROSBI ID: 1033364 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma

Autori
Kantar, Sandra ; Pintarić, Gordana ; Svržnjak, Kristina

Izvornik
Podravina : časopis za multidisciplinarna istraživanja (1333-5286) 18 (2019), 35; 205-216

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
gastronomska ponuda ; Podravina ; ruralni turizam ; intervju

Sažetak
U radu se prikazuju potencijali gastronomske ponude Podravine za razvoj ruralnog turizma i gastroturizma. Gastronomska ponuda Podravine je vrlo raznolika i očuvana, te odražava kulturu življenja i rada minulih razdoblja. Provedbom intervjua sa stručnjacima koji su povezani sa istraživačkom temom dobivena su afirmativna mišljenja o prepoznatljivosti tradicionalnih podravskih jela od kojih se najveći naglasak stavlja na hajdinu i ječmenu kašu, jela od koprive, te Bregofsku pitu. Najveću ulogu u jačanju gastronomske ponude imaju turističke zajednice, udruge i osviješteni konzumenti podravskih jela, a gastronomska ponuda može se unaprijediti putem udruživanja seljačkih gospodarstava koja u svojoj ponudi imaju tradicionalna podravska jela po prihvatljivoj cijeni, ciljanim gastronomskim manifestacijama koje populariziraju podravska jela, te korištenjem namirnica koje su proizvedene na vlastitim poljoprivrednim gospodarstvima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Sociologija, Interdisciplinarne društvene znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Visoko gospodarsko učilište, Križevci

Profili:

Avatar Url Kristina Svržnjak (autor)

Avatar Url Sandra Kantar (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada hrcak.srce.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Kantar, Sandra; Pintarić, Gordana; Svržnjak, Kristina
Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma // Podravina : časopis za multidisciplinarna istraživanja, 18 (2019), 35; 205-216 (domaća recenzija, članak, stručni)
Kantar, S., Pintarić, G. & Svržnjak, K. (2019) Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma. Podravina : časopis za multidisciplinarna istraživanja, 18 (35), 205-216.
@article{article, author = {Kantar, Sandra and Pintari\'{c}, Gordana and Svr\v{z}njak, Kristina}, year = {2019}, pages = {205-216}, keywords = {gastronomska ponuda, Podravina, ruralni turizam, intervju}, journal = {Podravina : \v{c}asopis za multidisciplinarna istra\v{z}ivanja}, volume = {18}, number = {35}, issn = {1333-5286}, title = {Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma}, keyword = {gastronomska ponuda, Podravina, ruralni turizam, intervju} }
@article{article, author = {Kantar, Sandra and Pintari\'{c}, Gordana and Svr\v{z}njak, Kristina}, year = {2019}, pages = {205-216}, keywords = {gastronomska ponuda, Podravina, ruralni turizam, intervju}, journal = {Podravina : \v{c}asopis za multidisciplinarna istra\v{z}ivanja}, volume = {18}, number = {35}, issn = {1333-5286}, title = {Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma}, keyword = {gastronomska ponuda, Podravina, ruralni turizam, intervju} }

Časopis indeksira:


  • Scopus





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font