Pregled bibliografske jedinice broj: 1033364
Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma
Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma // Podravina : časopis za multidisciplinarna istraživanja, 18 (2019), 35; 205-216 (domaća recenzija, članak, stručni)
CROSBI ID: 1033364 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Gastronomska ponuda Podravine u funkciji ruralnog turizma
Autori
Kantar, Sandra ; Pintarić, Gordana ; Svržnjak, Kristina
Izvornik
Podravina : časopis za multidisciplinarna istraživanja (1333-5286) 18
(2019), 35;
205-216
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
gastronomska ponuda ; Podravina ; ruralni turizam ; intervju
Sažetak
U radu se prikazuju potencijali gastronomske ponude Podravine za razvoj ruralnog turizma i gastroturizma. Gastronomska ponuda Podravine je vrlo raznolika i očuvana, te odražava kulturu življenja i rada minulih razdoblja. Provedbom intervjua sa stručnjacima koji su povezani sa istraživačkom temom dobivena su afirmativna mišljenja o prepoznatljivosti tradicionalnih podravskih jela od kojih se najveći naglasak stavlja na hajdinu i ječmenu kašu, jela od koprive, te Bregofsku pitu. Najveću ulogu u jačanju gastronomske ponude imaju turističke zajednice, udruge i osviješteni konzumenti podravskih jela, a gastronomska ponuda može se unaprijediti putem udruživanja seljačkih gospodarstava koja u svojoj ponudi imaju tradicionalna podravska jela po prihvatljivoj cijeni, ciljanim gastronomskim manifestacijama koje populariziraju podravska jela, te korištenjem namirnica koje su proizvedene na vlastitim poljoprivrednim gospodarstvima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Sociologija, Interdisciplinarne društvene znanosti
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Visoko gospodarsko učilište, Križevci
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Scopus