Pregled bibliografske jedinice broj: 1031229
Što je rizičnije - šećer ili umjetna sladila?
Što je rizičnije - šećer ili umjetna sladila?, 2019. (popularni rad).
CROSBI ID: 1031229 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Što je rizičnije - šećer ili umjetna sladila?
(What is more harmful - sugar or sweeteners?)
Autori
Vrček, Valerije
Izvornik
Glas Koncila
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2019
Ključne riječi
šećer, sladila, aditivi, prehrambena industrija
(sugar, sweteeners, aditives, food industry)
Sažetak
Povećan unos šećera povezan je s kroničnim metaboličkim poremećajima, kardiovaskularnim bolestima i dijabetesom. Tu su vezu otkrili mnogi ljudi na temelju vlastita iskustva i znanstvenici na temelju istraživanja. Danas je to općeprihvaćena činjenica koja se ritmički pojavljuje u svim medijima. Pojavili su se mnogi bestseleri koji su javnost uplašili gorkom istinom o šećeru, a slatki su kristali postali »bijela smrt«.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemija, Farmacija, Nutricionizam, Integrativna bioetika (prirodne, tehničke, biomedicina i zdravstvo, biotehničke, društvene, humanističke znanosti)