Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1027726

Primjena sustava upravljanja sigurnošću hrane


Funda, Dragutin; Majić, Tomislava; Majić, Zvonimir;
Primjena sustava upravljanja sigurnošću hrane // časopis za kvalitetu i poslovnu izvrsnost «Kvalitet&izvrsnost», 7-8 (2012), 7-8; 20-23 (međunarodna recenzija, članak, stručni)


CROSBI ID: 1027726 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena sustava upravljanja sigurnošću hrane
(Implementation of food safety management systems)

Autori
Funda, Dragutin ; Majić, Tomislava ; Majić, Zvonimir ;

Izvornik
Časopis za kvalitetu i poslovnu izvrsnost «Kvalitet&izvrsnost» (2217-852X) 7-8 (2012), 7-8; 20-23

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
sigurnost hrane, HACCP
(food safety, HACCP)

Sažetak
Osiguranje zdrave hrane, sve više i pitke vode, prati ljudski rod tijekom cijele njegove povijesti. Hrana je, uz slobodu, bila i ostala temeljna ljudska potreba. Nažalost, problemi nestašice hrane nisu nepoznanica ni modernome društvu. Kad i ima hrane, ona je u mnogim dijelovima svijeta higijenski neispravna i opasna za ljudsko zdravlje. Autori smatraju da je najuspješniju metodu za osiguravanje sigurnosti hrane u cijelome prehrambenom lancu, od pripreme sirovina do krajnjeg korisnika, iskazao sustav HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point). Međunarodna norma ISO 22000:2005 sustavan je pristup sprječavanju ili najvećem mogućem smanjivanju rizika u prehrani. Norma utvrđuje zahtjeve kad organizacija u lancu hrane treba pokazati svoju sposobnost kontrole opasnosti i osiguranja da je hrana sigurna u trenutku konzumacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić

Profili:

Avatar Url Dragutin Funda (autor)

Avatar Url Zvonimir Majić (autor)

Avatar Url Tomislava Majić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Funda, Dragutin; Majić, Tomislava; Majić, Zvonimir;
Primjena sustava upravljanja sigurnošću hrane // časopis za kvalitetu i poslovnu izvrsnost «Kvalitet&izvrsnost», 7-8 (2012), 7-8; 20-23 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
Funda, D., Majić, T., Majić, Z. & (2012) Primjena sustava upravljanja sigurnošću hrane. časopis za kvalitetu i poslovnu izvrsnost «Kvalitet&izvrsnost», 7-8 (7-8), 20-23.
@article{article, author = {Funda, Dragutin and Maji\'{c}, Tomislava and Maji\'{c}, Zvonimir}, year = {2012}, pages = {20-23}, keywords = {sigurnost hrane, HACCP}, journal = {\v{c}asopis za kvalitetu i poslovnu izvrsnost «Kvalitet and izvrsnost»}, volume = {7-8}, number = {7-8}, issn = {2217-852X}, title = {Primjena sustava upravljanja sigurno\v{s}\'{c}u hrane}, keyword = {sigurnost hrane, HACCP} }
@article{article, author = {Funda, Dragutin and Maji\'{c}, Tomislava and Maji\'{c}, Zvonimir}, year = {2012}, pages = {20-23}, keywords = {food safety, HACCP}, journal = {\v{c}asopis za kvalitetu i poslovnu izvrsnost «Kvalitet and izvrsnost»}, volume = {7-8}, number = {7-8}, issn = {2217-852X}, title = {Implementation of food safety management systems}, keyword = {food safety, HACCP} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font