Pregled bibliografske jedinice broj: 1026876
Silosi i sladišta u procesu dorade
Silosi i sladišta u procesu dorade, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1026876 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Silosi i sladišta u procesu dorade
(Silos and storage in the process of finishing)
Autori
Premužak, Sara
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.09
Godina
2019
Stranica
25
Mentor
Matin, Ana
Ključne riječi
dorada, sušenje, skladištenje
(processing, drying, storage)
Sažetak
Proizvode koje želimo skladištiti poslije žetve i kojima želimo produžiti rok skladištenja potrebno ih je doraditi. Proizvodi koji dolaze u gospodarska skladišta nisu čisti, sadrže više ili manje stranih tvari. Zbog toga se, prije stavljanja u skladište obavlja čišćenje i dorada proizvoda. Proces pravilne dorade poljoprivrednih proizvoda nakon žetve je vrlo bitan kako bi mogli skladištili proizvode na duži vremenski period, gdje se čuva se od napovoljnih utjecaja, gubitaka i kvarenja. U proces dorade ubrajamo uzimanje uzoraka, vaganje, prijam proizvoda, prvo čišćenje, sušenje, te ponovno čiščenje nakon sušenja. Cilj ovoga rada je opisati sve procese dorade od prve operacije sjetve pa do skladištenja finalnog proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)