Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1023555

Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće


Nemet, Ena
Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1023555 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće
(Cachaça-traditional brazilian spirit)

Autori
Nemet, Ena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
08.09

Godina
2017

Stranica
26

Mentor
Stanzer, Damir

Ključne riječi
Cachaça ; destilacija ; dozrijevanje ; fermentacija ; kvasac
(Cachaça ; distillation ; fermentation ; maturation ; yeast)

Sažetak
Cilj završnog rada bio je predstaviti cachaçu, jako alkoholno piće karakteristično za Brazil. Ukratko je opisana povijest i kulturno značenje. Osnova rada je prikaz tehnoloških procesa fermentacije, destilacije i dozrijevanja. Destilacija je faza proizvodnje koja najviše utječe na karakter konačnog proizvoda. Naveden je kemijski sastav cachaçe i zadane vrijednosti koncentracija sastojaka prema brazilskom Pravilniku.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Stanzer (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Nemet, Ena
Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Nemet, E. (2017) 'Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Nemet, Ena}, year = {2017}, pages = {26}, keywords = {Cacha\c{c}a, destilacija, dozrijevanje, fermentacija, kvasac}, title = {Cacha\c{c}a - tradicionalno brazilsko jako alkoholno pi\'{c}e}, keyword = {Cacha\c{c}a, destilacija, dozrijevanje, fermentacija, kvasac}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Nemet, Ena}, year = {2017}, pages = {26}, keywords = {Cacha\c{c}a, distillation, fermentation, maturation, yeast}, title = {Cacha\c{c}a-traditional brazilian spirit}, keyword = {Cacha\c{c}a, distillation, fermentation, maturation, yeast}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font