Pregled bibliografske jedinice broj: 1023555
Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće
Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1023555 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće
(Cachaça-traditional brazilian spirit)
Autori
Nemet, Ena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
08.09
Godina
2017
Stranica
26
Mentor
Stanzer, Damir
Ključne riječi
Cachaça ; destilacija ; dozrijevanje ; fermentacija ; kvasac
(Cachaça ; distillation ; fermentation ; maturation ; yeast)
Sažetak
Cilj završnog rada bio je predstaviti cachaçu, jako alkoholno piće karakteristično za Brazil. Ukratko je opisana povijest i kulturno značenje. Osnova rada je prikaz tehnoloških procesa fermentacije, destilacije i dozrijevanja. Destilacija je faza proizvodnje koja najviše utječe na karakter konačnog proizvoda. Naveden je kemijski sastav cachaçe i zadane vrijednosti koncentracija sastojaka prema brazilskom Pravilniku.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Damir Stanzer
(mentor)