Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1022654

Konstrukcijski materijali u prehrambenoj industriji


Lovrić, Ana
Konstrukcijski materijali u prehrambenoj industriji, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1022654 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Konstrukcijski materijali u prehrambenoj industriji
(Construction Materials and Their Application in the Food Industry)

Autori
Lovrić, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
29.09

Godina
2020

Stranica
32

Mentor
Velić, Darko

Ključne riječi
konstrukcijski materijal ; prehrambena industrija ; zaštita materijala
(construction materials ; food industry ; materials protection)

Sažetak
Za izradu dijelova strojeva proizvodnih sustava koriste se različiti konstrukcijski materijali. Odabir materijala ovisi o njegovoj primjeni, karakteristikama i zahtjevima tehnološkog procesa. Neki od kriterija odabira materijala s obzirom na karakteristike su tvrdoća, elastičnost, žilavost, osjetljivost na habanje, otpornost na koroziju, jednostavnost izrade, cijena i dostupnost. U prehrambenoj industriji koristi se široki spektar konstrukcijskih materijala koji moraju udovoljavati zahtjevima kvalitete i sigurnosti. Materijali koji se u najviše primjenjuju u konstrukciji proizvodnih sustava prehrambene industrije su zasigurno metali. Najznačajniji metal je čelik koji je pogodan zbog svojih povoljnih tehnoloških svojstava. Ne manje važni materijali su i beton, keramika, polimeri te kompozitna vlakna. U ovom radu je opisana je podjela konstrukcijskih materijala te njihova primjena u prehrambenoj industriji. Isto tako, u radu je opisana zaštita konstrukcijskih materijala u slučaju kemijskog, fizikalnog, mehaničkog i biološkog oštećivanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Darko Velić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lovrić, Ana
Konstrukcijski materijali u prehrambenoj industriji, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Lovrić, A. (2020) 'Konstrukcijski materijali u prehrambenoj industriji', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Lovri\'{c}, Ana}, year = {2020}, pages = {32}, keywords = {konstrukcijski materijal, prehrambena industrija, za\v{s}tita materijala}, title = {Konstrukcijski materijali u prehrambenoj industriji}, keyword = {konstrukcijski materijal, prehrambena industrija, za\v{s}tita materijala}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Lovri\'{c}, Ana}, year = {2020}, pages = {32}, keywords = {construction materials, food industry, materials protection}, title = {Construction Materials and Their Application in the Food Industry}, keyword = {construction materials, food industry, materials protection}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font