Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1022416

Procjena i znanje o sigurnosti hrane u kantinama


Vitko, Ivona
Procjena i znanje o sigurnosti hrane u kantinama, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1022416 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Procjena i znanje o sigurnosti hrane u kantinama
(Food safety evaluation and knowledge in canteens)

Autori
Vitko, Ivona

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
24.09

Godina
2019

Stranica
41

Mentor
Krpan, Marina

Ključne riječi
dobra praksa ; ozračje sigurnosti hrane ; procjena sigurnosti hrane
(food safety climate ; food safety culture ; food safety evaluation)

Sažetak
U posljednje vrijeme, konzumacija hrane u restoranima i kantinama spada među najvažnije izvore bolesti prenošene hranom. U ovom radu provedeno je istraživanje u 4 kantine i 1 restoranu na ukupno 65 zaposlenika. Cilj ovog rada bio je procijeniti provođenje dobre prakse sigurnosti hrane i ozračja sigurnosti hrane u restoranima i kantinama te utvrditi najvažnije nedostatke u znanju o sigurnosti hrane među rukovateljima hranom. Rezultati istraživanja su pokazali da su zaposlenici segmente komunikacije, važnosti higijene i sigurnosti hrane te vođenja dokumentacije u objektima u kojima su zaposleni, percipirali zadovoljavajuće. Također su pokazali da je prisutan manjak znanja kod rukovatelja hranom u području križne kontaminacije i toplinske obrade hrane stoga su potrebne dodatne edukacije zaposlenika o sigurnim načinima rukovanja hranom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marina Krpan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vitko, Ivona
Procjena i znanje o sigurnosti hrane u kantinama, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vitko, I. (2019) 'Procjena i znanje o sigurnosti hrane u kantinama', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vitko, Ivona}, year = {2019}, pages = {41}, keywords = {dobra praksa, ozra\v{c}je sigurnosti hrane, procjena sigurnosti hrane}, title = {Procjena i znanje o sigurnosti hrane u kantinama}, keyword = {dobra praksa, ozra\v{c}je sigurnosti hrane, procjena sigurnosti hrane}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vitko, Ivona}, year = {2019}, pages = {41}, keywords = {food safety climate, food safety culture, food safety evaluation}, title = {Food safety evaluation and knowledge in canteens}, keyword = {food safety climate, food safety culture, food safety evaluation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font