Pregled bibliografske jedinice broj: 1022006
Kulinarske vještine studenata
Kulinarske vještine studenata, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1022006 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kulinarske vještine studenata
(Culinary skills among university students)
Autori
Mohorović, Andrej
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
09.07
Godina
2019
Stranica
26
Mentor
Rimac Brnčić, Suzana
Ključne riječi
kulinarstvo, priprema hrane, studenti, Hrvatska
(culinary practices, food preparation, students, Croatia)
Sažetak
Cilj ovog istraživanja je bio istražiti kulinarske vještina studenata u Hrvatskoj. Istraživanje je provedeno putem online upitnika pomoću ljestvice kulinarskih vještina. U istraživanju je sudjelovalo 239 ispitanika. Upitnik o kulinarskim vještinama studenata, preveden na hrvatski, sadržavao je pitanja o socio-demografskom statusu studenata i pitanja vezana uz kulinarske vještine. Socio-demografski podatci obuhvaćali su dob, spol, stupanj i područje obrazovanja te vrstu smještaja tijekom akademske godine. Pitanja o kulinarskim vještinama odnosila su se na definiciju pojma kuhanja i obrasce ponašanja pri samostalnoj pripremi jela. Na temelju dobivenih rezultata utvrđeno je da su kulinarske vještine studenata na području Republike Hrvatske zadovoljavajuće. Najvažniji motivi za početak kuhanja su samostalan život i osobni interes. Samopouzdanje i zadovoljstvo tijekom kuhanja više je izraženo kod ispitanika koji češće pripremaju svoje dnevne obroke.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija