Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1022006

Kulinarske vještine studenata


Mohorović, Andrej
Kulinarske vještine studenata, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1022006 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kulinarske vještine studenata
(Culinary skills among university students)

Autori
Mohorović, Andrej

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
09.07

Godina
2019

Stranica
26

Mentor
Rimac Brnčić, Suzana

Ključne riječi
kulinarstvo, priprema hrane, studenti, Hrvatska
(culinary practices, food preparation, students, Croatia)

Sažetak
Cilj ovog istraživanja je bio istražiti kulinarske vještina studenata u Hrvatskoj. Istraživanje je provedeno putem online upitnika pomoću ljestvice kulinarskih vještina. U istraživanju je sudjelovalo 239 ispitanika. Upitnik o kulinarskim vještinama studenata, preveden na hrvatski, sadržavao je pitanja o socio-demografskom statusu studenata i pitanja vezana uz kulinarske vještine. Socio-demografski podatci obuhvaćali su dob, spol, stupanj i područje obrazovanja te vrstu smještaja tijekom akademske godine. Pitanja o kulinarskim vještinama odnosila su se na definiciju pojma kuhanja i obrasce ponašanja pri samostalnoj pripremi jela. Na temelju dobivenih rezultata utvrđeno je da su kulinarske vještine studenata na području Republike Hrvatske zadovoljavajuće. Najvažniji motivi za početak kuhanja su samostalan život i osobni interes. Samopouzdanje i zadovoljstvo tijekom kuhanja više je izraženo kod ispitanika koji češće pripremaju svoje dnevne obroke.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Suzana Rimac Brnčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mohorović, Andrej
Kulinarske vještine studenata, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mohorović, A. (2019) 'Kulinarske vještine studenata', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mohorovi\'{c}, Andrej}, year = {2019}, pages = {26}, keywords = {kulinarstvo, priprema hrane, studenti, Hrvatska}, title = {Kulinarske vje\v{s}tine studenata}, keyword = {kulinarstvo, priprema hrane, studenti, Hrvatska}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mohorovi\'{c}, Andrej}, year = {2019}, pages = {26}, keywords = {culinary practices, food preparation, students, Croatia}, title = {Culinary skills among university students}, keyword = {culinary practices, food preparation, students, Croatia}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font