Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1021997

Jestivo cvijeće


Jurašinović, Lucija
Jestivo cvijeće, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1021997 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Jestivo cvijeće
(Edible flowers)

Autori
Jurašinović, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
09.09

Godina
2019

Stranica
29

Mentor
Rimac Brnčić, Suzana

Ključne riječi
Antioksidacijska aktivnost, jestivo cvijeće, kemijski sastav, postupci obrade
(Antioxidant activity, chemical composition, edible flowers, processing)

Sažetak
Jestivo cvijeće dio je tradicionalne medicine već stoljećima, ali se koristi i u kuhinji kao sastojak u različitim jelima poput juha i salata te kao dekoracija. U posljednje vrijeme, jestivo cvijeće u kulinarstvu potiču kuharice, kulinarski članci te televizijske emisije s naglaskom n anjihove hranjive i funkcionalne sastojke. Cilj ovog rada je dati pregled dosadašnjih spoznaja o najproučavanijim vrstama jestivog cvijeća vezana uz njihovu nutritivnu vrijednost, antioksidacijsku aktivnost, funkcionalnost te postupke prerade, pakiranje i skladištenja, a obuhvaća cvjetove ukrasnog bilja, povrća te začinskog bilja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Suzana Rimac Brnčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jurašinović, Lucija
Jestivo cvijeće, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Jurašinović, L. (2019) 'Jestivo cvijeće', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jura\v{s}inovi\'{c}, Lucija}, year = {2019}, pages = {29}, keywords = {Antioksidacijska aktivnost, jestivo cvije\'{c}e, kemijski sastav, postupci obrade}, title = {Jestivo cvije\'{c}e}, keyword = {Antioksidacijska aktivnost, jestivo cvije\'{c}e, kemijski sastav, postupci obrade}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jura\v{s}inovi\'{c}, Lucija}, year = {2019}, pages = {29}, keywords = {Antioxidant activity, chemical composition, edible flowers, processing}, title = {Edible flowers}, keyword = {Antioxidant activity, chemical composition, edible flowers, processing}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font