Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1021782

Kvaliteta i sigurnost sous vide pripremljenog mesa


Dizdarić, Dina
Kvaliteta i sigurnost sous vide pripremljenog mesa, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1021782 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta i sigurnost sous vide pripremljenog mesa
(The quality and safety of sous vide prepared meat)

Autori
Dizdarić, Dina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
09.09

Godina
2019

Stranica
30

Mentor
Badanjak Sabolović, Marija

Ključne riječi
boja, meso, sigurnost hrane, sous vide kuhanje, tekstura
(color, food safety, meat, sous vide, texture properties)

Sažetak
Sous vide je metoda pripremanja namirnica kuhanjem u kontroliranim uvjetima obrade (temperature i vremena) u vakuumiranim plastičnim vrećicama. Najčešća primjena metode je za pripremu mesa. Cilj ovog završnog rada je prema dostupnoj literaturi prikazati prednosti sous vide tehnike u pripremanju mesa u odnosu na tradicionalne metode kuhanja. Prema do sada objavljenim rezultatima znanstvenih istraživanja sous vide metoda pokazala se izvrsnom za postizanje sočnosti mesa i jednoličnog kuhanja. Primjenom sous vide metode kuhanja postižu se bolje senzorske karakteristike mesa, smanjen je gubitak nutrijenata te je produljen vijek trajanja, bez rizika od rekontaminacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Marija Badanjak Sabolović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dizdarić, Dina
Kvaliteta i sigurnost sous vide pripremljenog mesa, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Dizdarić, D. (2019) 'Kvaliteta i sigurnost sous vide pripremljenog mesa', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Dizdari\'{c}, Dina}, year = {2019}, pages = {30}, keywords = {boja, meso, sigurnost hrane, sous vide kuhanje, tekstura}, title = {Kvaliteta i sigurnost sous vide pripremljenog mesa}, keyword = {boja, meso, sigurnost hrane, sous vide kuhanje, tekstura}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Dizdari\'{c}, Dina}, year = {2019}, pages = {30}, keywords = {color, food safety, meat, sous vide, texture properties}, title = {The quality and safety of sous vide prepared meat}, keyword = {color, food safety, meat, sous vide, texture properties}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font