Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1020813

Alternativni načini dozrijevanja vinjaka


Stevanović, Rahela
Alternativni načini dozrijevanja vinjaka, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1020813 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Alternativni načini dozrijevanja vinjaka
(Alternative methods of aging of wine brandies)

Autori
Stevanović, Rahela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
09.09

Godina
2019

Stranica
15

Mentor
Marin Mihaljević Žulj

Ključne riječi
vinjak, dozrijevanje, alternativne metode, hrastovi fragmenti, ultrazvuk, električno polje
(wine brandy, aging, alternative methods, oak fragments, ultrasound, electric field)

Sažetak
Vinjak je rakija od vina koja svoje bogatstvo okusa i mirisa dobiva dugotrajnim dozrijevanjem u hrastovoj bačvi. Mnogi proizvođači, u suradnji sa znanstvenicima, teže pronaći adekvatan način ubrzavanja procesa dozrijevanja vinjaka uz što manje gubitke u samoj kvaliteti. Tako su danas već ispitane metode kao što je dozrijevanje u inoks posudama s dodatkom hrastovim fragmenata, uporaba ultrazvuka i električnog polja. Cilj rada je objediniti najnovije literaturne podatke o mogućnostima alternativnih načina dozrijevanja vinjaka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marin Mihaljević Žulj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Stevanović, Rahela
Alternativni načini dozrijevanja vinjaka, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Stevanović, R. (2019) 'Alternativni načini dozrijevanja vinjaka', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Stevanovi\'{c}, Rahela}, year = {2019}, pages = {15}, keywords = {vinjak, dozrijevanje, alternativne metode, hrastovi fragmenti, ultrazvuk, elektri\v{c}no polje}, title = {Alternativni na\v{c}ini dozrijevanja vinjaka}, keyword = {vinjak, dozrijevanje, alternativne metode, hrastovi fragmenti, ultrazvuk, elektri\v{c}no polje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Stevanovi\'{c}, Rahela}, year = {2019}, pages = {15}, keywords = {wine brandy, aging, alternative methods, oak fragments, ultrasound, electric field}, title = {Alternative methods of aging of wine brandies}, keyword = {wine brandy, aging, alternative methods, oak fragments, ultrasound, electric field}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font