Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1019759

Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade


Anić, Ivana
Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1019759 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade
(Effect of Addition of Cocoa Butter Equivalents on the Properties of Dark and Milk Chocolate)

Autori
Anić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
12.09

Godina
2019

Stranica
53

Mentor
Jozinović, Antun

Neposredni voditelj
Barišić, Veronika

Ključne riječi
čokolada ; kuglični mlin ; palmina mast ; kokosova mast
(chocolate ; ball mill ; palm oil ; coconut oil)

Sažetak
Cilj ovog diplomskog rada bit će ispitati utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata (palmina i kokosova mast) u udjelu od 5 % na svojstva tamne i mliječne čokolade. Postupak proizvodnje čokolade bit će proveden u laboratorijskom kugličnom mlinu uz primjenu sljedećih uvjeta: temperatura kupelji 55 °C ; 2, 5 kg kuglica – tamna čokolada, 3 kg kuglica - mliječna čokolada ; brzina okretaja 60 o/min. Nakon procesa miješanja, na čokoladama će biti proveden proces temperiranja, kalupljenja i hlađenja na 8 °C. Gotovim čokoladama će biti određeni sljedeći parametri: boja (nakon hlađenja, 24 h, 48 h i tjedan dana), tvrdoća, veličina čestica i viskoznost.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-UIP-2017-05-8709 - Primjena kakaove ljuske u proizvodnji čokolade i srodnih proizvoda (COCOCHOCO) (Ačkar, Đurđica, HRZZ ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Veronika Barišić (mentor)

Avatar Url Antun Jozinović (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Anić, Ivana
Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Anić, I. (2019) 'Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ani\'{c}, Ivana}, year = {2019}, pages = {53}, keywords = {\v{c}okolada, kugli\v{c}ni mlin, palmina mast, kokosova mast}, title = {Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mlije\v{c}ne \v{c}okolade}, keyword = {\v{c}okolada, kugli\v{c}ni mlin, palmina mast, kokosova mast}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ani\'{c}, Ivana}, year = {2019}, pages = {53}, keywords = {chocolate, ball mill, palm oil, coconut oil}, title = {Effect of Addition of Cocoa Butter Equivalents on the Properties of Dark and Milk Chocolate}, keyword = {chocolate, ball mill, palm oil, coconut oil}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font