Pregled bibliografske jedinice broj: 1019759
Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade
Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na svojstva tamne i mliječne čokolade, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 1019759 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata na
svojstva tamne i mliječne čokolade
(Effect of Addition of Cocoa Butter Equivalents on
the Properties of Dark and Milk Chocolate)
Autori
Anić, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
12.09
Godina
2019
Stranica
53
Mentor
Jozinović, Antun
Neposredni voditelj
Barišić, Veronika
Ključne riječi
čokolada ; kuglični mlin ; palmina mast ; kokosova mast
(chocolate ; ball mill ; palm oil ; coconut oil)
Sažetak
Cilj ovog diplomskog rada bit će ispitati utjecaj dodatka kakao maslac ekvivalenata (palmina i kokosova mast) u udjelu od 5 % na svojstva tamne i mliječne čokolade. Postupak proizvodnje čokolade bit će proveden u laboratorijskom kugličnom mlinu uz primjenu sljedećih uvjeta: temperatura kupelji 55 °C ; 2, 5 kg kuglica – tamna čokolada, 3 kg kuglica - mliječna čokolada ; brzina okretaja 60 o/min. Nakon procesa miješanja, na čokoladama će biti proveden proces temperiranja, kalupljenja i hlađenja na 8 °C. Gotovim čokoladama će biti određeni sljedeći parametri: boja (nakon hlađenja, 24 h, 48 h i tjedan dana), tvrdoća, veličina čestica i viskoznost.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
HRZZ-UIP-2017-05-8709 - Primjena kakaove ljuske u proizvodnji čokolade i srodnih proizvoda (COCOCHOCO) (Ačkar, Đurđica, HRZZ ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek