Pregled bibliografske jedinice broj: 1016569
Prehrambeno pravo
Prehrambeno pravo. Split: Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu, 2019 (monografija)
CROSBI ID: 1016569 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehrambeno pravo
(Food law)
Autori
Proso, Maja
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, ostalo
Izdavač
Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu
Grad
Split
Godina
2019
Stranica
207
ISBN
978-953-8116-22-3
Ključne riječi
prehrambeno pravo, sigurnost hrane
(food law, food safety)
Sažetak
U knjizi se objašnjava pojam prehrambenog prava, predstavlja njegove temeljne ciljeve, pojmove i strukturu te ukratko prikazuje njegov povijesni razvoj sve do danas. Navode se i objašnjavaju temeljni pravni izvori prehrambenog prava u EU-u i RH, predstavlja politiku sigurnosti hrane, pravne subjekte u sustavu sigurnosti hrane. Središnje mjesto zauzimaju prava i obveze subjekata u poslovanju s hranom u građanskopravnom smislu.
Izvorni jezik
Hrvatski