Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1012085

Utjecaj duljine maceracije na polifenolni sastav mošta sorte 'Cabernet sauvignon'


Maleš, Ante
Utjecaj duljine maceracije na polifenolni sastav mošta sorte 'Cabernet sauvignon', 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 1012085 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj duljine maceracije na polifenolni sastav mošta sorte 'Cabernet sauvignon'
(Impacts of maceration length at the polyphenol composition of the grape must of 'Cabernet sauvignon')

Autori
Maleš, Ante

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
12.07

Godina
2019

Stranica
32

Mentor
Andabaka, Željko

Neposredni voditelj
Šikuten, Iva

Ključne riječi
Cabernet sauvignon ; maceracija ; polifenoli ; mošt
(Cabernet sauvignon ; maceration ; polyphenols ; grape must)

Sažetak
Cilj ovog diplomskog rada je bio utvrditi utjecaj dužine trajanja maceracije na sadržaj polifenolnih spojeva u moštu sorte 'Cabernet sauvignon' za 2017. godinu na području vinogorja Šibenik. Polifenlni spojevi su jedni od najvažnijih čimbenika kakvoće vina budući da utječu na boju, okus, gorčinu, trpkost i potencijal starenja vina. Pokus je bio postavljen s četiri pokusne varijante koje se razlikuju po duljini trajanja maceracije. Maceracija je trajala od tri do dvanaest dana. Kemijskom analizom utvrđeno je da je dužina maceracije utjecala na povećanje vrijednosti sadržaja polifenolnih spojeva, što posljedično ima utjecaj na samu kvalitetu i tip vina koji želimo proizvesti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Iva Šikuten (mentor)

Avatar Url Željko Andabaka (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Maleš, Ante
Utjecaj duljine maceracije na polifenolni sastav mošta sorte 'Cabernet sauvignon', 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Maleš, A. (2019) 'Utjecaj duljine maceracije na polifenolni sastav mošta sorte 'Cabernet sauvignon'', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Male\v{s}, Ante}, year = {2019}, pages = {32}, keywords = {Cabernet sauvignon, maceracija, polifenoli, mo\v{s}t}, title = {Utjecaj duljine maceracije na polifenolni sastav mo\v{s}ta sorte 'Cabernet sauvignon'}, keyword = {Cabernet sauvignon, maceracija, polifenoli, mo\v{s}t}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Male\v{s}, Ante}, year = {2019}, pages = {32}, keywords = {Cabernet sauvignon, maceration, polyphenols, grape must}, title = {Impacts of maceration length at the polyphenol composition of the grape must of 'Cabernet sauvignon'}, keyword = {Cabernet sauvignon, maceration, polyphenols, grape must}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font