Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1010151

Validacija GC-MS metode za određivanje policikličnih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama


Kovačević, Vedrana
Validacija GC-MS metode za određivanje policikličnih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 1010151 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Validacija GC-MS metode za određivanje policikličnih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama
(Validation of GC-MS Method for Determination of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Smoked Sausages)

Autori
Kovačević, Vedrana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
03.07

Godina
2019

Stranica
34

Mentor
Mastanjević, Krešimir ; Šarkanj, Bojan

Ključne riječi
policiklični aromatski ugljikovodici ; validacija ; GC-MC metoda
(polycyclic aromatic hydrocarbons ; validation ; GC-MS method)

Sažetak
Cilj ovog rada je validirati GC-MS metodu za određivanje policikličnih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama. Prema mišljenju europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) metoda treba uključivati 16 najznačajnijih policikličnih aromatskih ugljikovodika. Na temelju iskorištenja smo odabrali i validirali metodu po Kartalović i sur. (2015). Ključni parametri validacije su bili linearnost, ponovljivost, obnovljivost, granica detekcije (LOD) i granica kvantifikacije (LOQ). Budući da su zadovoljeni svi kriteriji GC-MS metoda je primjenjiva za određivanje 16 policikličnih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemija, Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek,
Sveučilište Sjever, Koprivnica

Profili:

Avatar Url Bojan Šarkanj (mentor)

Avatar Url Krešimir Mastanjević (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević, Vedrana
Validacija GC-MS metode za određivanje policikličnih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Kovačević, V. (2019) 'Validacija GC-MS metode za određivanje policikličnih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Vedrana}, year = {2019}, pages = {34}, keywords = {policikli\v{c}ni aromatski ugljikovodici, validacija, GC-MC metoda}, title = {Validacija GC-MS metode za odre\djivanje policikli\v{c}nih aromatskih ugljikovodika u dimljenim kobasicama}, keyword = {policikli\v{c}ni aromatski ugljikovodici, validacija, GC-MC metoda}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kova\v{c}evi\'{c}, Vedrana}, year = {2019}, pages = {34}, keywords = {polycyclic aromatic hydrocarbons, validation, GC-MS method}, title = {Validation of GC-MS Method for Determination of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Smoked Sausages}, keyword = {polycyclic aromatic hydrocarbons, validation, GC-MS method}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font