Pregled bibliografske jedinice broj: 1009517
Primjena ekodizajna u prehrambenoj ambalaži
Primjena ekodizajna u prehrambenoj ambalaži, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Grafički fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 1009517 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena ekodizajna u prehrambenoj ambalaži
(Application of ecodesign in food packaging)
Autori
Jambrešić, Jana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Grafički fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
03.07
Godina
2019
Stranica
27
Mentor
Bolanča Mirković, Ivana
Neposredni voditelj
Vukoje, Marina
Ključne riječi
ambalaža, eko dizajn, održivost, ekološki prihvatljiva ambalaža, zaštita okoliša
(packaging, eco design, sustainability, environmentally friendly packaging, environmental protection)
Sažetak
Održivost se pojavila kao temeljni koncept dizajna u razvoju ambalaže kako bi se smanjili negativni utjecaji na okoliš, maksimizirala ušteda troškova i izbjeglo pretjerano pakiranje proizvoda. Moguće je smanjiti utjecaj ambalaže za hranu na okoliš i istovremeno povećati zadovoljstvo korisnika uspostavljanjem strategije, određivanjem prioriteta i korištenjem odgovarajućih metoda procjene ili softvera. Prema načelima eko dizajna, u ovom radu dat će se prijedlog ekološki učinkovitije ambalaže za štapiće. Također, kreirat će se gotov proizvod od tri različita kartona s različitim udjelom recikliranog vlakna.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Grafička tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Grafički fakultet, Zagreb