Pregled bibliografske jedinice broj: 1009498
Prehrambeno pravo
Prehrambeno pravo. Split: Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu, 2019 (monografija)
CROSBI ID: 1009498 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prehrambeno pravo
(Food law)
Autori
Doc.dr.sc. Mahja Proso
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena
Izdavač
Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu
Grad
Split
Godina
2019
Stranica
207
ISBN
978-953-8116-22-3
Ključne riječi
hrana, sigurnost hrane, građanskopravna odgovornost subjekata u poslovanju s hranom
(food, food safety, civil liability of subjects dealing with food)
Sažetak
U knjizi autorica objašnjava pojam prehrambenog prava, označava njegove temeljne ciljeve, pojmove i strukturu, a ukratko prikazuje i povijest njegova razvoja do danas. Navedeni su i objašnjeni temeljni pravni izvori prehrambenog prava u EU-u i RH, predstavljena politika sigurnosti hrane, pravni subjekti u sustavu sigurnosti hrane, a središnje je mjesto dano pravima i obvezama subjekata u poslovanju s hranom u građanskopravnom smislu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Pravo
POVEZANOST RADA