Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1008398

Sigurnost hrane


Friganović, Emilija
Sigurnost hrane // Zaključci konferencije i sažetci izlaganja I. Regionalne konferencija "Turizam i sigurnost": "Sigurnost – sastavni dio standardne turističke ponude" / Matika, Dario (ur.).
Zagreb: Udruga hrvatskih menadžera sigurnosti - UHMS, 2011. str. 7-8 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, stručni)


CROSBI ID: 1008398 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sigurnost hrane

Autori
Friganović, Emilija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni

Izvornik
Zaključci konferencije i sažetci izlaganja I. Regionalne konferencija "Turizam i sigurnost": "Sigurnost – sastavni dio standardne turističke ponude" / Matika, Dario - Zagreb : Udruga hrvatskih menadžera sigurnosti - UHMS, 2011, 7-8

Skup
I. Regionalna konferencija "Turizam i sigurnost": "Sigurnost – sastavni dio standardne turističke ponude"

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 07.04.2011. - 08.04.2011

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Podatak o recenziji nije dostupan

Ključne riječi
Zaštita potrošača, sigurnost hrane, PRP, HACCP

Sažetak
Zaštita potrošača, odnosno zdravlja i dobrobiti građana, te njihovih socijalnih i ekonomskih interesa obveza je svakog poslovnog subjekta koji svoje proizvode ili usluge stavlja na tržište, te je u skladu s time i obveza svakog "subjekta u poslovanju s hranom" osigurati da hrana zadovoljava zahtjeve kakvoće i sigurnosti propisane zakonskom regulativom RH. Sukladno Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), Republika Hrvatska usklađuje nacionalno zakonodavstvo s pravnom stečevinom Europske unije, a radi usklađivanja s relevantnim propisima EU u području sigurnosti hrane, ponajprije uredbom 178/2002 i uredbama iz tzv. "higijenskog paketa", u svibnju 2007. godine Hrvatski sabor je donio novi Zakon o hrani koji, između ostalog, propisuje da subjekti u poslovanju s hranom moraju uspostaviti sistematičan i preventivni sustav HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Point(s) (u prijevodu: Analiza Opasnosti i Kritične Kontrolne Točke), kojim se kroz identifikaciju i analizu specifičnih opasnosti, te utvrđivanje i praćenje kritičnih kontrolnih točaka i primjenu odgovarajućih mjera, osigurava sigurnost hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište "Marko Marulić", Knin

Profili:

Avatar Url Emilija Friganović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Friganović, Emilija
Sigurnost hrane // Zaključci konferencije i sažetci izlaganja I. Regionalne konferencija "Turizam i sigurnost": "Sigurnost – sastavni dio standardne turističke ponude" / Matika, Dario (ur.).
Zagreb: Udruga hrvatskih menadžera sigurnosti - UHMS, 2011. str. 7-8 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, stručni)
Friganović, E. (2011) Sigurnost hrane. U: Matika, D. (ur.)Zaključci konferencije i sažetci izlaganja I. Regionalne konferencija "Turizam i sigurnost": "Sigurnost – sastavni dio standardne turističke ponude".
@article{article, author = {Friganovi\'{c}, Emilija}, editor = {Matika, D.}, year = {2011}, pages = {7-8}, keywords = {Za\v{s}tita potro\v{s}a\v{c}a, sigurnost hrane, PRP, HACCP}, title = {Sigurnost hrane}, keyword = {Za\v{s}tita potro\v{s}a\v{c}a, sigurnost hrane, PRP, HACCP}, publisher = {Udruga hrvatskih menad\v{z}era sigurnosti - UHMS}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Friganovi\'{c}, Emilija}, editor = {Matika, D.}, year = {2011}, pages = {7-8}, keywords = {Za\v{s}tita potro\v{s}a\v{c}a, sigurnost hrane, PRP, HACCP}, title = {Sigurnost hrane}, keyword = {Za\v{s}tita potro\v{s}a\v{c}a, sigurnost hrane, PRP, HACCP}, publisher = {Udruga hrvatskih menad\v{z}era sigurnosti - UHMS}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font