Pregled bibliografske jedinice broj: 1008395
Razvoj novih proizvoda
Razvoj novih proizvoda // Novi pekar – stručni časopis za pekarstvo, konditorstvo, slastičarstvo, mlinarstvo i tjesteničarstvo, 8 (2007), 12-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 1008395 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Razvoj novih proizvoda
Autori
Friganović, Emilija
Izvornik
Novi pekar – stručni časopis za pekarstvo, konditorstvo, slastičarstvo, mlinarstvo i tjesteničarstvo (1332-716X) 8
(2007);
12-13
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
Istraživanje ; razvoj ; novi proizvod
Sažetak
Razvoj novih proizvoda ili usavršavanje postojećih uključuje optimiranje sastava proizvoda ili optimiranje procesnih parametara proizvodnje gdje je cilj postići željeni sastav proizvoda uz minimum utroška rada, energije i vremena, odnosno odabrati optimalne tehnoloških parametara proizvodnje, uz smanjivanje cijene proizvodnje i uz poboljšanje senzorskih, reoloških, fizičkih, termofizičkih i nutritivnih svojstava, odnosno poboljšanje kakvoće, arome, okusa, boje, trajnosti, stabilnosti i funkcionalnosti proizvoda, ili optimiranje parametara skladištenja kojih je cilj spriječiti i svesti na najmanju moguću mjeru fizičke, fizikalne, kemijske i biokemijske promjene koje dovode do mijenjanja nutritivnih vrijednosti i organoleptičkih svojstava namirnice tijekom skladištenja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija