Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1008395

Razvoj novih proizvoda


Friganović, Emilija
Razvoj novih proizvoda // Novi pekar – stručni časopis za pekarstvo, konditorstvo, slastičarstvo, mlinarstvo i tjesteničarstvo, 8 (2007), 12-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 1008395 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Razvoj novih proizvoda

Autori
Friganović, Emilija

Izvornik
Novi pekar – stručni časopis za pekarstvo, konditorstvo, slastičarstvo, mlinarstvo i tjesteničarstvo (1332-716X) 8 (2007); 12-13

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Istraživanje ; razvoj ; novi proizvod

Sažetak
Razvoj novih proizvoda ili usavršavanje postojećih uključuje optimiranje sastava proizvoda ili optimiranje procesnih parametara proizvodnje gdje je cilj postići željeni sastav proizvoda uz minimum utroška rada, energije i vremena, odnosno odabrati optimalne tehnoloških parametara proizvodnje, uz smanjivanje cijene proizvodnje i uz poboljšanje senzorskih, reoloških, fizičkih, termofizičkih i nutritivnih svojstava, odnosno poboljšanje kakvoće, arome, okusa, boje, trajnosti, stabilnosti i funkcionalnosti proizvoda, ili optimiranje parametara skladištenja kojih je cilj spriječiti i svesti na najmanju moguću mjeru fizičke, fizikalne, kemijske i biokemijske promjene koje dovode do mijenjanja nutritivnih vrijednosti i organoleptičkih svojstava namirnice tijekom skladištenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Emilija Friganović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Friganović, Emilija
Razvoj novih proizvoda // Novi pekar – stručni časopis za pekarstvo, konditorstvo, slastičarstvo, mlinarstvo i tjesteničarstvo, 8 (2007), 12-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Friganović, E. (2007) Razvoj novih proizvoda. Novi pekar – stručni časopis za pekarstvo, konditorstvo, slastičarstvo, mlinarstvo i tjesteničarstvo, 8, 12-13.
@article{article, author = {Friganovi\'{c}, Emilija}, year = {2007}, pages = {12-13}, keywords = {Istra\v{z}ivanje, razvoj, novi proizvod}, journal = {Novi pekar – stru\v{c}ni \v{c}asopis za pekarstvo, konditorstvo, slasti\v{c}arstvo, mlinarstvo i tjesteni\v{c}arstvo}, volume = {8}, issn = {1332-716X}, title = {Razvoj novih proizvoda}, keyword = {Istra\v{z}ivanje, razvoj, novi proizvod} }
@article{article, author = {Friganovi\'{c}, Emilija}, year = {2007}, pages = {12-13}, keywords = {Istra\v{z}ivanje, razvoj, novi proizvod}, journal = {Novi pekar – stru\v{c}ni \v{c}asopis za pekarstvo, konditorstvo, slasti\v{c}arstvo, mlinarstvo i tjesteni\v{c}arstvo}, volume = {8}, issn = {1332-716X}, title = {Razvoj novih proizvoda}, keyword = {Istra\v{z}ivanje, razvoj, novi proizvod} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font