Pregled bibliografske jedinice broj: 1008140
Analiza kritičnih faktora uspjeha u proizvodnji kozjeg mlijeka
Analiza kritičnih faktora uspjeha u proizvodnji kozjeg mlijeka // Zbornik radova 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša" / Jug, Danijel ; Brozović, Bojana (ur.).
Osijek: Glas Slavonije, 2019. str. 262-266 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 1008140 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza kritičnih faktora uspjeha u proizvodnji
kozjeg mlijeka
(Critical success factors analysis in goat milk
production)
Autori
Kristić, Jelena ; Lošonc, Josipa ; Klir, Željka ; Crnčan, Ana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Zbornik radova 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša"
/ Jug, Danijel ; Brozović, Bojana - Osijek : Glas Slavonije, 2019, 262-266
Skup
12. međunarodni znanstveno-stručni skup: Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša = 12th International Scientific/Professional Conference: Agriculture in Nature and Environment Protection
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 27.05.2019. - 29.05.2019
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
kozje mlijeko ; Porterova analiza ; PESTLE analiza
(goat milk ; Porter’s analysis ; PESTLE analysis)
Sažetak
Analiza kritičnih faktora na primjeru kozjeg mlijeka kao proizvoda na pravilan način pomaže proizvođačima kozjeg mlijeka kod pozicioniranja u odnosu na direktne konkurentske proizvođače kozjeg mlijeka i indirektne konkurentske proizvođače ostalih vrsta mlijeka. Temeljni cilj rada je analizirati osnovne značajke kozarstva u Republici Hrvatskoj te identificirati čimbenike vanjskog i unutarnjeg okruženja koji utječu na proizvodnju kozjeg mlijeka. Analizom kritičnih faktora uspjeha, odnosno, primjenom Porterove i PESTLE analize, zaključuje se kako negativni utjecaj na uspješnost proizvodnje kozjeg mlijeka imaju političko-pravno okruženje, potencijalni novi sudionici, konkurenti, te tehnološko okruženje i supstituti. Ostali čimbenici imaju pozitivan utjecaj na proizvodnju kozjeg mlijeka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek