Pregled bibliografske jedinice broj: 1007072
Učinci dodavanja eteričnih ulja u hranu na proizvodne rezultate mesa i jaja peradi
Učinci dodavanja eteričnih ulja u hranu na proizvodne rezultate mesa i jaja peradi // XXVI međunarodno savjetovanje Krmiva 2019 / Modrić, Mario ; Matin, Ana (ur.).
Zagreb: Krmiva, 2019. str. 62-62 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 1007072 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Učinci dodavanja eteričnih ulja u hranu na proizvodne rezultate mesa i jaja peradi
(Effects of adding essential oils in feed to the production results and the quality of meat and poultry eggs)
Autori
Janječić, Zlatko ; Vukić, Manuela ; Kos, Ivica ; Carović-Stanko, Klaudija ; Bedeković, Dalibor
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
XXVI međunarodno savjetovanje Krmiva 2019
/ Modrić, Mario ; Matin, Ana - Zagreb : Krmiva, 2019, 62-62
Skup
26. međunarodno savjetovanje KRMIVA = 26th international conference KRMIVA
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 05.06.2019. - 07.06.2019
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
eterična ulja, brojleri, kokoši nesilice, proizvodnost, kvaliteta
(essential oils, broilers, chickens, productivity, quality)
Sažetak
Zbog svojih antioksidativnih svojstava, pozitivnog djelovanja na probavni sustav te sposobnosti povećanja imunološkog odgovora organizma, fitogeni, u koje spadaju i eterična ulja imaju veliki potencijal za primjenu u hranidbi peradi. Osim svojih pozitivnih učinaka, dobro se uklapaju i u trend zdravog života i hrane, koji je trenutno veoma popularan na tržištu. U ovom preglednom radu iznose se najbitniji podaci vezani uz korištenje eteričnih ulja kao dodatak hrani kokoši nesilica i brojlera, kao i njihovi učinci na proizvodnost i kvalitetu. Iz prikazanih je rezultata vidljivo da dodatak eteričnih ulja u krmne smjese za kokoši nesilice i brojlere imaju značajno antimikrobno djelovanje, te isto tako značajno utječu na proizvodnost i kvalitetu mesa jaja peradi.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Profili:
Klaudija Carović-Stanko
(autor)
Ivica Kos
(autor)
Dalibor Bedeković
(autor)
Manuela Vukić
(autor)
Zlatko Janječić
(autor)