Pregled bibliografske jedinice broj: 1006625
Nutricionist u institucionalnoj kuhinji
Nutricionist u institucionalnoj kuhinji // 5th International Congress of Nutritionists
Zagreb, Hrvatska, 2017. str. 23-23 (radionica, nije recenziran, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 1006625 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Nutricionist u institucionalnoj kuhinji
(Nutritionist in institutional kitchen)
Autori
Martinis, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Skup
5th International Congress of Nutritionists
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 17.11.2017. - 19.11.2017
Vrsta sudjelovanja
Radionica
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
HACCP ; sigurnost hrane ; bolnička kuhinja
Sažetak
Teme radionice: 1.Uvod: HACCP i organizacija rada inst. kuhinje 2.HACCP plan (nabava, priprema, termička obrada, porcioniranje i distribucija) i dijagrami tijeka procesa: potencijalne opasnosti iz hrane, primjere za svaku opasnost (faktore rizika) ; najčešći čimbenici izbijanja bolesti uzrokovanih hranom ; najčešće kritične kontrolne točke u institucionalnim kuhinjama ; preporučena norma za temperaturu temičke obrade u središtu hrane ; preporučena norma za temperaturu čuvanja hrane na toplom tijekom serviranja hrane 3. Prikaz slučaja: Bacillus cereus u pire krumpiru
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Nutricionizam
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Klinička bolnica "Dubrava"