Pregled bibliografske jedinice broj: 100286
Moderna mikrobiologija namirnica. Knj. 2
Moderna mikrobiologija namirnica. Knj. 2. Zagreb: Kugler, 2002 (Udžbenik)
CROSBI ID: 100286 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Moderna mikrobiologija namirnica. Knj. 2
(Modern Food MicrobiologySecond Book)
Autori
Duraković, Senadin ; Delaš, Frane ; Duraković, Lejla
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, udžbenik, znanstvena
Izdavač
Kugler
Grad
Zagreb
Godina
2002
Stranica
516
ISBN
953-97472-8-7
Ključne riječi
Moderna mikrobiologija namirnica
(Modern Food Microbiology)
Sažetak
Ako uzmemo u obzir tipove mikroorganizama koji su povezani s namirnicama i krmom u njihovu prirodnom stanju, možemo predvidjeti općenite tipove mikroorganizama koji se mogu očekivati na tim osobitim prehrambenim proizvodima u kasnijim stadijima. Rezultati dobiveni iz mnogih istraživačkih laboratorija pokazuju da se od neobrađenih namirnica može očekivati da sadrže različite brojeve bakterija, kvasaca i plijesni pa se često pitanje sigurnosti određenog prehrambenog proizvoda određuje na osnovi broja živih mikroorganizama. Prijeko je potrebno znati koji su mikroorganizmi povezani s određenom namirnicom u njenu prirodnom stanju, a koji od prisutnih mikroorganizama nisu normalna flora za tu namirnicu.
Izvorni jezik
Hrvatski