Pregled bibliografske jedinice broj: 100113
Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća : knjiga treća
Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća : knjiga treća. Zagreb: Kugler, 2001 (Udženik)
CROSBI ID: 100113 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća : knjiga treća
(Food Microbiology-Bases and Achievements-Third Book)
Autori
Duraković, Senadin ; Duraković, Lejla
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, udženik, znanstvena
Izdavač
Kugler
Grad
Zagreb
Godina
2001
Stranica
370
ISBN
953-97472-5-2
Ključne riječi
Mikrobiologija namirnica
(Food Microbiology)
Sažetak
Mikrobno kvarenje namirnica može se doimati jednostavnim, kao pokušaj kojim mikrobna flora na namirnicama obavlja procese što se pojavljuju kao njihova prvenstvena uloga u prirodi. Usprkos njihovoj jednostavnosti, kada ih uspoređujemo s višim oblicima, mikroorganizmi mogu obavljati mnoštvo složenih kemijskih reakcija koje su bitne za njihovo neprekidno trajanje(obnavljanje).Stoga, moraju dobivati nutrijente iz organske tvari, od koje najveća količina pripada našim namirnicama.
Izvorni jezik
Hrvatski