Sporazum o suradnji na implementaciji i održavanju CroRIS-a

U četvrtak, 4. studenoga 2021. Institut Ruđer Bošković potpisao sporazum s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Sveučilišnim računskim centrom Srce o suradnji na implementaciji i održavanju Informacijskog sustava znanosti RH - CroRIS. Informacijski sustavi koje je razvio i održavao Centar za znanstvene informacije IRB-a: CROSBI, POIROT i Šestar bit će reimplementirani kao zasebni moduli unutar CroRIS-a, a svi podaci iz njih će biti prebačeni u CroRIS. Do daljnjega će svi naši postojeći informacijski sustavi će biti na raspolaganju krajnjim korisnicima sve do završetka implementacije CroRIS-a, postizanja njegovih potrebnih funkcionalnosti i migracije podataka.

U četvrtak, 4. studenoga 2021. Institut Ruđer Bošković potpisao sporazum s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Sveučilišnim računskim centrom Srce o suradnji na implementaciji i održavanju Informacijskog sustava znanosti RH - CroRIS. CroRIS ćepredstavljati središnje mjesto koje osigurava sveobuhvatne, cjelovite i pouzdane (točne) informacije o svim elementima sustava znanosti u Republici Hrvatskoj.

Informacijski sustavi koje je razvio i održavao Centar za znanstvene informacije IRB-a: Hrvatska znanstvena bibliografija - CROSBI, Baza znanstvenih instrumenata - Šestar i Baza podataka projektnih aktivnosti u znanosti i visokom obrazovanju u Hrvatskoj – POIROT bit će reimplementirani kao zasebni moduli unutar CroRIS-a, a svi podaci iz njih će biti prebačeni u CroRIS.

Do daljnjega će svi naši postojeći informacijski sustavi će biti na raspolaganju krajnjim korisnicima sve do završetka implementacije CroRIS-a, postizanja njegovih potrebnih funkcionalnosti i migracije podataka.


Povratak
Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font