Novosti

Migracija CROSBI-ja u CroRIS

Migracija Hrvatske znanstvene bibliografije (CROSBI) u Informacijski sustav znanosti RH (CroRIS) planirana je 7.7.2023. Svi podaci uneseni u CROSBI bit će prebačeni i dostupni u novom sustavu. Uređivanje zapisa bit će onemogućeno od petka 7.7.2023. do ponedjeljka 10.7.2023. Od ponedjeljka 10.7.2023. uređivanje postojećih i unos novih zapisa bit će moguće isključivo u sklopu CroRIS-a.

Pročitaj više

Migracija CROSBI-ja u CroRIS

Migracija Hrvatske znanstvene bibliografije (CROSBI) u sustav Informacijski sustav znanosti RH (CroRIS) planirana je početkom srpnja. Do konačne migracije podataka korisnicima će biti na raspolaganju postojeći servis CROSBI.

Pročitaj više

Migracija CROSBI profila u CroRIS

Obavještavamo vas da ćemo 15.6.2023. CROSBI profile osoba migrirati u Informacijski sustav znanosti RH (CroRIS). Otvaranje novih te uređivanje postojećih CROSBI profila osoba će na postojećem CROSBI-ju biti onemogućeno u srijedu, 14.6.2023. u 12:00, a sva daljnja uređivanja podataka o profilima osoba bit će moguća od 15.6.2023. u sklopu CroRIS-a.

Pročitaj više

CROSBI Open Science Hub

U okviru Hrvatske znanstvene bibliografije - CROSBI lansiran je Open Science Hub u svrhu promoviranja prakse otvorene znanosti i edukacije hrvatske znanstvene zajednice i javnosti o toj tematici. Ova nova funkcionalnost CROSBI-ja okuplja radove hrvatskih autora na temu otvorene znanosti, otvorenog pristupa i otvorenih istraživačkih podataka te kao takva predstavlja jedinstveno mjesto na kojem su spomenute informacije okupljene na razini Hrvatske.

Pročitaj više

Onemogućen pristup CROSBI-ju

Zbog radova na održavanju elektroenergetske mreže 20.03.2023 u vremenu od 8:00 do 14:00 zbog prekida opskrbe električnom energijom neće biti moguće pristupiti pregledu ni administraciji Hrvatske znanstvene bibliografije (CROSBI)

Pročitaj više

Radovi na nadogradnji IRB poslužitelja

U četvrtak 13.10.2022. s početkom u 8:00h i u trajanju od 1h će biti obavljana softverska nadogradnja glavnog IRB poslužitelja u sklopu čega će doći do prekida u radu CROSBI administracijskog i korisničkog sučelja.

Pročitaj više

Nova funkcionalnost CROSBI-ja – URL poveznica na istraživačke podatke

Kako bi se omogućilo povezivanje znanstvenih radova s pripadajućim istraživačkim podacima u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji - CROSBI prilikom unosa ili uređivanja zapisa omogućeno je dodavanje poveznice na istraživačke podatke u za to predviđeno polje “URL pohranjenih izvornih istraživačkih podataka”.

Pročitaj više

Nova funkcionalnost CROSBI-ja - mogućnost filtriranja publikacija s obzirom na indeksiranost u Nature Indexu

U Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji - CROSBI je nedavno omogućeno filtriranje publikacija s obzirom na njihovu indeksiranost u Nature Indexu (unutar filtera 'Indeksiranost'). Prilikom unosa novog rada u CROSBI, podatak o indeksiranosti u Nature indexu će se automatski pridružiti zapisu o radu ako je riječ o izvornom znanstvenom radu koji je objavljen nakon 2015. godine u nekom od časopisa uključenih u Nature Index.

Pročitaj više

Nadogradnja CROSBI sustava

Zbog nadogradnje sustava u srijedu 24.11.2021. mogući su kraći prekidi u dostupnosti CROSBI-ja u periodu od 7:30 i 8:00.

Pročitaj više

Sporazum o suradnji na implementaciji i održavanju CroRIS-a

U četvrtak, 4. studenoga 2021. Institut Ruđer Bošković potpisao sporazum s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Sveučilišnim računskim centrom Srce o suradnji na implementaciji i održavanju Informacijskog sustava znanosti RH - CroRIS. Informacijski sustavi koje je razvio i održavao Centar za znanstvene informacije IRB-a: CROSBI, POIROT i Šestar bit će reimplementirani kao zasebni moduli unutar CroRIS-a, a svi podaci iz njih će biti prebačeni u CroRIS. Do daljnjega će svi naši postojeći informacijski sustavi će biti na raspolaganju krajnjim korisnicima sve do završetka implementacije CroRIS-a, postizanja njegovih potrebnih funkcionalnosti i migracije podataka.

Pročitaj više

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font