Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 998866

Utjecaj različitih načina skladištenja na antioksidacijsku aktivnost u voću


Matić, Magdalena
Utjecaj različitih načina skladištenja na antioksidacijsku aktivnost u voću, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biologiju, Osijek


CROSBI ID: 998866 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj različitih načina skladištenja na antioksidacijsku aktivnost u voću
(Influence of different postharvest treatments on fruit antioxidant activity)

Autori
Matić, Magdalena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Odjel za biologiju

Mjesto
Osijek

Datum
30.09

Godina
2015

Stranica
12

Mentor
Štolfa Čamagajevac, Ivna

Ključne riječi
voće ; skladištenje ; askorbinska kiselina ; fenolni spojevi ; antioksidacijska aktivnos
(fruit ; storage ; ascorbic acid ; phenols ; antioxidant capacity)

Sažetak
Voće je važan izvor prirodnih antioksidansa koji blagotvorno djeluju na ljudsko zdravlje. Fenolni spojevi i askorbinska kiselina značajno doprinose antioksidacijskoj aktivnosti voća. Kvaliteta i nutritivna vrijednost voća smanjuje se tijekom skladištenja, no različiti tretmani kao što su otopina salicilne kiseline, ozon, metil-jasmonat i UV-C zračenje mogu očuvati kvalitetu voća i antioksidacijsku aktivnost.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Sveučilište u Osijeku - Odjel za biologiju

Citiraj ovu publikaciju:

Matić, Magdalena
Utjecaj različitih načina skladištenja na antioksidacijsku aktivnost u voću, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biologiju, Osijek
Matić, M. (2015) 'Utjecaj različitih načina skladištenja na antioksidacijsku aktivnost u voću', diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biologiju, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mati\'{c}, Magdalena}, year = {2015}, pages = {12}, keywords = {vo\'{c}e, skladi\v{s}tenje, askorbinska kiselina, fenolni spojevi, antioksidacijska aktivnos}, title = {Utjecaj razli\v{c}itih na\v{c}ina skladi\v{s}tenja na antioksidacijsku aktivnost u vo\'{c}u}, keyword = {vo\'{c}e, skladi\v{s}tenje, askorbinska kiselina, fenolni spojevi, antioksidacijska aktivnos}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mati\'{c}, Magdalena}, year = {2015}, pages = {12}, keywords = {fruit, storage, ascorbic acid, phenols, antioxidant capacity}, title = {Influence of different postharvest treatments on fruit antioxidant activity}, keyword = {fruit, storage, ascorbic acid, phenols, antioxidant capacity}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font