Pregled bibliografske jedinice broj: 992885
Svijet sira: Priručnik za degustatore sira
Svijet sira: Priručnik za degustatore sira. Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2015 (prirucnik)
CROSBI ID: 992885 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Svijet sira: Priručnik za degustatore sira
(The World of Cheeses: The Cheese Tasting Guide)
Autori
Kubat, Sulejman ; Stiendl, Josef ; Wimmer, Sebastian ; Sarić, Zlatan ; Blažić, Marijana ; Pavić, Kornelija
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna
Izdavač
Veleučilište u Karlovcu
Grad
Karlovac
Godina
2015
Stranica
348
ISBN
978-953-7343-85-9
Ključne riječi
okusi sira ; proizvodnja sira ; posluživanje sira ; pregled sireva
(cheese sense ; cheese production ; cheese serving ; cheese overview)
Sažetak
U ovom priručniku je prikazana proizvodnja i tehnologija sira te izračuni u sirastvu, važnost sira u prehrani, načini prezentiranja i posluživanja sira te kombiniranje sireva i napitaka. U priručniku je također dan pregled tradicionalnih sireva Austrije, Francuske, Švicarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske te ostalih tradicionalnih sireva u svijetu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA