Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 992885

Svijet sira: Priručnik za degustatore sira


Kubat, Sulejman; Stiendl, Josef; Wimmer, Sebastian; Sarić, Zlatan; Blažić, Marijana; Pavić, Kornelija
Svijet sira: Priručnik za degustatore sira. Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2015 (prirucnik)


CROSBI ID: 992885 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Svijet sira: Priručnik za degustatore sira
(The World of Cheeses: The Cheese Tasting Guide)

Autori
Kubat, Sulejman ; Stiendl, Josef ; Wimmer, Sebastian ; Sarić, Zlatan ; Blažić, Marijana ; Pavić, Kornelija

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna

Izdavač
Veleučilište u Karlovcu

Grad
Karlovac

Godina
2015

Stranica
348

ISBN
978-953-7343-85-9

Ključne riječi
okusi sira ; proizvodnja sira ; posluživanje sira ; pregled sireva
(cheese sense ; cheese production ; cheese serving ; cheese overview)

Sažetak
U ovom priručniku je prikazana proizvodnja i tehnologija sira te izračuni u sirastvu, važnost sira u prehrani, načini prezentiranja i posluživanja sira te kombiniranje sireva i napitaka. U priručniku je također dan pregled tradicionalnih sireva Austrije, Francuske, Švicarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske te ostalih tradicionalnih sireva u svijetu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
HR.1.1.09-0018

Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu

Profili:

Avatar Url Marijana Blazic (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kubat, Sulejman; Stiendl, Josef; Wimmer, Sebastian; Sarić, Zlatan; Blažić, Marijana; Pavić, Kornelija
Svijet sira: Priručnik za degustatore sira. Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2015 (prirucnik)
Kubat, S., Stiendl, J., Wimmer, S., Sarić, Z., Blažić, M. & Pavić, K. (2015) Svijet sira: Priručnik za degustatore sira. Karlovac, Veleučilište u Karlovcu.
@book{book, author = {Kubat, Sulejman and Stiendl, Josef and Wimmer, Sebastian and Sari\'{c}, Zlatan and Bla\v{z}i\'{c}, Marijana and Pavi\'{c}, Kornelija}, year = {2015}, pages = {348}, keywords = {okusi sira, proizvodnja sira, poslu\v{z}ivanje sira, pregled sireva}, isbn = {978-953-7343-85-9}, title = {Svijet sira: Priru\v{c}nik za degustatore sira}, keyword = {okusi sira, proizvodnja sira, poslu\v{z}ivanje sira, pregled sireva}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Karlovcu}, publisherplace = {Karlovac} }
@book{book, author = {Kubat, Sulejman and Stiendl, Josef and Wimmer, Sebastian and Sari\'{c}, Zlatan and Bla\v{z}i\'{c}, Marijana and Pavi\'{c}, Kornelija}, year = {2015}, pages = {348}, keywords = {cheese sense, cheese production, cheese serving, cheese overview}, isbn = {978-953-7343-85-9}, title = {The World of Cheeses: The Cheese Tasting Guide}, keyword = {cheese sense, cheese production, cheese serving, cheese overview}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Karlovcu}, publisherplace = {Karlovac} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font