Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 987578

Utjecaj dodatka koprive i kamilice u hranidbi tovnih pilića na proizvodne te biokemijske pokazatelje tovnih pilića


Klarić, Ivana; Pastuović, Kristijan; Domaćinović, Matija; Đidara, Mislav; Samac, Danijela; Ronta, Mario
Utjecaj dodatka koprive i kamilice u hranidbi tovnih pilića na proizvodne te biokemijske pokazatelje tovnih pilića // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarođnog simpozija agronoma / Boro, Mioč ; Ivan, Širić (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 490-495 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 987578 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka koprive i kamilice u hranidbi tovnih pilića na proizvodne te biokemijske pokazatelje tovnih pilića
(Influence of dietary supplementation with nettle and chamomile on production and biochemical indicators of broiler chickens)

Autori
Klarić, Ivana ; Pastuović, Kristijan ; Domaćinović, Matija ; Đidara, Mislav ; Samac, Danijela ; Ronta, Mario

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarođnog simpozija agronoma / Boro, Mioč ; Ivan, Širić - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019, 490-495

Skup
54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 17.02.2019. - 22.02.2019

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
hranidba ; kamilica ; kopriva ; prirodni dodatci ; tovni pilići
(animal nutrition ; broiler chickens ; chamomile ; natural supplements ; nettle)

Sažetak
Cilj ovog istraživanja bio je istražiti utjecaj dodatka koprive i kamilice na proizvodne i biokemijske pokazatelje tovnih pilića. U istraživanju je korišteno 90 jednodnevnih pilića hibrid Ross 308, podijeljenih u 3 skupine: kontrolna skupina (K), P1 skupina hranjena uz dodatak 2% koprive te P2 skupina hranjena uz dodatak 2% kamilice. Postojala je statistički značajna razlika u tjelesnim masama pilića K te P1 i P2 skupine 14. (p<0, 017) te 21. dana (p<0, 026) tova. Istraživanje je potvrdilo moguću uporabu koprive kao dodatka hranidbi tovnih pilića zbog uočenih pozitivnih utjecaja ovog dodatka na proizvodne i biokemijske pokazatelje dok se uporaba kamilice nije pokazala opravdanom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Klarić, Ivana; Pastuović, Kristijan; Domaćinović, Matija; Đidara, Mislav; Samac, Danijela; Ronta, Mario
Utjecaj dodatka koprive i kamilice u hranidbi tovnih pilića na proizvodne te biokemijske pokazatelje tovnih pilića // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarođnog simpozija agronoma / Boro, Mioč ; Ivan, Širić (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 490-495 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Klarić, I., Pastuović, K., Domaćinović, M., Đidara, M., Samac, D. & Ronta, M. (2019) Utjecaj dodatka koprive i kamilice u hranidbi tovnih pilića na proizvodne te biokemijske pokazatelje tovnih pilića. U: Boro, M. & Ivan, Š. (ur.)Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarođnog simpozija agronoma.
@article{article, author = {Klari\'{c}, Ivana and Pastuovi\'{c}, Kristijan and Doma\'{c}inovi\'{c}, Matija and \DJidara, Mislav and Samac, Danijela and Ronta, Mario}, year = {2019}, pages = {490-495}, keywords = {hranidba, kamilica, kopriva, prirodni dodatci, tovni pili\'{c}i}, title = {Utjecaj dodatka koprive i kamilice u hranidbi tovnih pili\'{c}a na proizvodne te biokemijske pokazatelje tovnih pili\'{c}a}, keyword = {hranidba, kamilica, kopriva, prirodni dodatci, tovni pili\'{c}i}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Klari\'{c}, Ivana and Pastuovi\'{c}, Kristijan and Doma\'{c}inovi\'{c}, Matija and \DJidara, Mislav and Samac, Danijela and Ronta, Mario}, year = {2019}, pages = {490-495}, keywords = {animal nutrition, broiler chickens, chamomile, natural supplements, nettle}, title = {Influence of dietary supplementation with nettle and chamomile on production and biochemical indicators of broiler chickens}, keyword = {animal nutrition, broiler chickens, chamomile, natural supplements, nettle}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font