Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 985366

Proizvodnja cerićkog ozimog češnjaka na poljoprivrednom gospodarstvu Maletić u Bršadinu


Maletić, Đorđe
Proizvodnja cerićkog ozimog češnjaka na poljoprivrednom gospodarstvu Maletić u Bršadinu, 2017., diplomski rad, diplomski, Fakultet agrobiotehnički znanosti Osijek, Osijek


CROSBI ID: 985366 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja cerićkog ozimog češnjaka na poljoprivrednom gospodarstvu Maletić u Bršadinu
(Production of cerićki winter garlic on family husbandry Maletić in Brsadin)

Autori
Maletić, Đorđe

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Fakultet agrobiotehnički znanosti Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
22.09

Godina
2017

Stranica
21

Mentor
Vinković, Tomislav

Ključne riječi
Cerićki ozimi češnjak ; proizvodnja ; prinos ; kvaliteta
(Cerićki ozimi garlic ; production ; yield ; quality)

Sažetak
U radu je opisana proizvodnja Cerićkog ozimog češnjaka na poljoprivrednom gospodarstvu Maletić tijekom vegetacijske godine 2016./2017. Iz proizvodnje opisane u radu, kao i proučavanjem različite literature, može se zaključiti kako je uz zdrav sjemenski materijal vrlo bitno sadnju obaviti na vrijeme uz pravilnu gnojidbu i njegu usjeva. Također, češnjevi veće mase nakon sadnje brže niču te se iz njih razvijaju veće biljke što je preduvjet za veći prinos. Nije rijetko ni da prevladava mišljenje da samo periferni češnjevi daju najkrupnije glavice tj. najveći prinos. Očekivani prinos kod češnjaka se prosječno kreće oko 7 puta više od posađene količine. Na poljoprivrednom gospodarstvu Maletić su sađeni i češnjevi manje mase iz centralnog dijela glavice češnjaka te se od ukupno posađenih 75 kg sadnog materijala ostvario prinos od 350 kg što je u omjeru približno 1:5. Ovakav prinos se smatra nešto manjim te je poželjno postići veći prinos. Sav prinos se planira ostaviti kao sadni materijal te povećati proizvodne površine. Za ostvarenje većeg prinosa, biti će nužno obaviti agrokemijsku analizu tla te poštivati preporuke gnojidbe i eventualne mjere popravka tla te obaviti selekciju sadnog materijala kako bi se ostvario veći prinos na kraju iduće sezone.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Tomislav Vinković (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.pfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Maletić, Đorđe
Proizvodnja cerićkog ozimog češnjaka na poljoprivrednom gospodarstvu Maletić u Bršadinu, 2017., diplomski rad, diplomski, Fakultet agrobiotehnički znanosti Osijek, Osijek
Maletić, Đ. (2017) 'Proizvodnja cerićkog ozimog češnjaka na poljoprivrednom gospodarstvu Maletić u Bršadinu', diplomski rad, diplomski, Fakultet agrobiotehnički znanosti Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Maleti\'{c}, \DJor\dje}, year = {2017}, pages = {21}, keywords = {Ceri\'{c}ki ozimi \v{c}e\v{s}njak, proizvodnja, prinos, kvaliteta}, title = {Proizvodnja ceri\'{c}kog ozimog \v{c}e\v{s}njaka na poljoprivrednom gospodarstvu Maleti\'{c} u Br\v{s}adinu}, keyword = {Ceri\'{c}ki ozimi \v{c}e\v{s}njak, proizvodnja, prinos, kvaliteta}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Maleti\'{c}, \DJor\dje}, year = {2017}, pages = {21}, keywords = {Ceri\'{c}ki ozimi garlic, production, yield, quality}, title = {Production of ceri\'{c}ki winter garlic on family husbandry Maleti\'{c} in Brsadin}, keyword = {Ceri\'{c}ki ozimi garlic, production, yield, quality}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font