Pregled bibliografske jedinice broj: 978927
Menadžment ljudskih resursa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu
Menadžment ljudskih resursa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu // Zbornik radova Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, 8 (2017), 1; 51-57 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
CROSBI ID: 978927 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Menadžment ljudskih resursa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu
Autori
Petrović, Martina ; Bonacin, Magda
Izvornik
Zbornik radova Međimurskog veleučilišta u Čakovcu (1847-702X) 8
(2017), 1;
51-57
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
ljudski resursi ; hotelijerstvo ; hotelska ponuda ; obrazovanje djelatnika
Sažetak
Važan dio svakog kolektiva su ljudi. Ljudi su ključni faktor uspješnog poslovanja i djelovanja svakog poduzeća, organizacije ili institucije, njihova znanja, sposobnosti, vještine i kompetencije. Menadžment ljudskih resursa danas predstavlja važnu poslovnu funkciju koju čine aktivnosti planiranja, organiziranja, vođenja i kontrole ljudskih resursa u nekoj organizaciji. Uloga funkcije menadžmenta ljudskih resursa razvijala se s vremenom. Na početku je predstavljala samo administrativnu komponentu, dok joj u novije vrijeme većina menadžera posvećuje posebnu pozornost i provlači je kroz sve strateške ciljeve i odluke. Ovaj stručni rad opisuje funkcije i aktivnosti menadžmenta ljudskih resursa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Upravljanjem okruženja ljudskih potencijala i predviđanjem poslovanja, profil osoblja u hotelskim i ugostiteljskim objektima uvelike utječe na oblikovanje hotelske ponude. Ljudski čimbenik u hotelijerstvu je neophodan faktor uspješnog poslovanja. Regrutiranjem, selekcijom i obrazovanjem djelatnika hotelski i ugostiteljski objekt ulaže u svoje strateški najvažnije resurse – kadrove.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Interdisciplinarne društvene znanosti
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Split