Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 976850

Mikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu


Bartol, Ana-Marija
Mikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 976850 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu
(Microbiological safety of kitchen salt on the market)

Autori
Bartol, Ana-Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
21.09

Godina
2018

Stranica
39

Mentor
Kozačinski, Lidija

Ključne riječi
kuhinjska sol, aerobne mezofilne bakterije, plijesni
(kitchen salt, aerobic mesophilic bacteria, moulds)

Sažetak
Kako je sol sastojak većine prehrambenih proizvoda, odličan konzervans, a najvećim dijelom začin za dosoljavanje gotovo svakog jela, cilj istraživanja ovog rada bio je ustanoviti mikrobiološku ispravnost kuhinjske soli plasirane na hrvatsko tržište. Mikrobiološke analize provedene su na trideset uzoraka soli različitih domaćih i stranih proizvođača, a uzorkovani su u maloprodaji. Uzorci soli su prema nacionalnim mikrobiološkim kriterijima za hranu pretraženi na ukupni broj aerobnih mezofilnih bakterija i ukupni broj plijesni. Niti jedan pretraženi uzorak morske, kamene soli, himalajske soli i cvijeta soli nije bio sukladan propisanim kriterijima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Lidija Kozačinski (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Bartol, Ana-Marija
Mikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Bartol, A. (2018) 'Mikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bartol, Ana-Marija}, year = {2018}, pages = {39}, keywords = {kuhinjska sol, aerobne mezofilne bakterije, plijesni}, title = {Mikrobiolo\v{s}ka ispravnost kuhinjske soli na tr\v{z}i\v{s}tu}, keyword = {kuhinjska sol, aerobne mezofilne bakterije, plijesni}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bartol, Ana-Marija}, year = {2018}, pages = {39}, keywords = {kitchen salt, aerobic mesophilic bacteria, moulds}, title = {Microbiological safety of kitchen salt on the market}, keyword = {kitchen salt, aerobic mesophilic bacteria, moulds}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font