Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 974322

SIGURNOST PROIZVODA RIBARSTVA I NJIHOVA ZASTUPLJENOST U PREHRANI EUROPLJANA


Zavadlav, Sandra; Blažić, Marijana; Kralj, Elizabeta; Belavić, Valentina
SIGURNOST PROIZVODA RIBARSTVA I NJIHOVA ZASTUPLJENOST U PREHRANI EUROPLJANA // Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health” / Kirin, S. (ur.).
Karlovac, 2018. str. 964-968 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 974322 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
SIGURNOST PROIZVODA RIBARSTVA I NJIHOVA ZASTUPLJENOST U PREHRANI EUROPLJANA
(SAFETY OF FISHERY PRODUCTS AND THEIR QUANTITY IN EUROPEAN NUTRITION)

Autori
Zavadlav, Sandra ; Blažić, Marijana ; Kralj, Elizabeta ; Belavić, Valentina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health” / Kirin, S. - Karlovac, 2018, 964-968

Skup
7. međunarodni stručno-znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja"

Mjesto i datum
Zadar, Hrvatska, 12.09.2018. - 15.09.2018

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
konzumacija ribe ; nusproizvodi ribarstva ; proizvodi ribarstva ; sigurnost hrane
(products of fisheries ; consumption ; fishery product ; food safety)

Sažetak
Proizvodi ribarstva pripadaju skupini namirnica životinjskog porijekla za čiju sigurnost je izravno odgovoran subjekt u poslovanju s hranom tako što subjekti uspostavljaju postupke samokontrole, verifikaciju učinkovitog djelovanja uspostavljenih mjera te vođenje evidencije radi dokazivanja njihove uèinkovite primjene i jednostavnijeg provođenja službenih kontrola. U zemljama EU sigurnost proizvoda ribarstva je znaèajna te je konzumacija tih proizvoda više nego poželjna jer redovno konzumiranje ima blagotvorni uèinak na ljudsko zdravlje. Iako su proizvodi ribarstva široko dostupni u Europi, konzumacija u većini država članica Europske Unije je ispod preporuèenih količina. Osim jestivih proizvoda ribarstva veliki dio nusproizvoda može se koristiti kao visokovrijedna sirovina za dobivanje novih proizvoda u različitim granama industrije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu

Profili:

Avatar Url Sandra Zavadlav (autor)

Avatar Url Marijana Blazic (autor)

Avatar Url Elizabeta Zandona (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zavadlav, Sandra; Blažić, Marijana; Kralj, Elizabeta; Belavić, Valentina
SIGURNOST PROIZVODA RIBARSTVA I NJIHOVA ZASTUPLJENOST U PREHRANI EUROPLJANA // Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health” / Kirin, S. (ur.).
Karlovac, 2018. str. 964-968 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Zavadlav, S., Blažić, M., Kralj, E. & Belavić, V. (2018) SIGURNOST PROIZVODA RIBARSTVA I NJIHOVA ZASTUPLJENOST U PREHRANI EUROPLJANA. U: Kirin, S. (ur.)Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health”.
@article{article, author = {Zavadlav, Sandra and Bla\v{z}i\'{c}, Marijana and Kralj, Elizabeta and Belavi\'{c}, Valentina}, editor = {Kirin, S.}, year = {2018}, pages = {964-968}, keywords = {konzumacija ribe, nusproizvodi ribarstva, proizvodi ribarstva, sigurnost hrane}, title = {SIGURNOST PROIZVODA RIBARSTVA I NJIHOVA ZASTUPLJENOST U PREHRANI EUROPLJANA}, keyword = {konzumacija ribe, nusproizvodi ribarstva, proizvodi ribarstva, sigurnost hrane}, publisherplace = {Zadar, Hrvatska} }
@article{article, author = {Zavadlav, Sandra and Bla\v{z}i\'{c}, Marijana and Kralj, Elizabeta and Belavi\'{c}, Valentina}, editor = {Kirin, S.}, year = {2018}, pages = {964-968}, keywords = {products of fisheries, consumption, fishery product, food safety}, title = {SAFETY OF FISHERY PRODUCTS AND THEIR QUANTITY IN EUROPEAN NUTRITION}, keyword = {products of fisheries, consumption, fishery product, food safety}, publisherplace = {Zadar, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font