Pregled bibliografske jedinice broj: 974322
SIGURNOST PROIZVODA RIBARSTVA I NJIHOVA ZASTUPLJENOST U PREHRANI EUROPLJANA
SIGURNOST PROIZVODA RIBARSTVA I NJIHOVA ZASTUPLJENOST U PREHRANI EUROPLJANA // Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health” / Kirin, S. (ur.).
Karlovac, 2018. str. 964-968 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 974322 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
SIGURNOST PROIZVODA RIBARSTVA I NJIHOVA ZASTUPLJENOST U PREHRANI EUROPLJANA
(SAFETY OF FISHERY PRODUCTS AND THEIR QUANTITY IN EUROPEAN NUTRITION)
Autori
Zavadlav, Sandra ; Blažić, Marijana ; Kralj, Elizabeta ; Belavić, Valentina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health”
/ Kirin, S. - Karlovac, 2018, 964-968
Skup
7. međunarodni stručno-znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja"
Mjesto i datum
Zadar, Hrvatska, 12.09.2018. - 15.09.2018
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
konzumacija ribe ; nusproizvodi ribarstva ; proizvodi ribarstva ; sigurnost hrane
(products of fisheries ; consumption ; fishery product ; food safety)
Sažetak
Proizvodi ribarstva pripadaju skupini namirnica životinjskog porijekla za čiju sigurnost je izravno odgovoran subjekt u poslovanju s hranom tako što subjekti uspostavljaju postupke samokontrole, verifikaciju učinkovitog djelovanja uspostavljenih mjera te vođenje evidencije radi dokazivanja njihove uèinkovite primjene i jednostavnijeg provođenja službenih kontrola. U zemljama EU sigurnost proizvoda ribarstva je znaèajna te je konzumacija tih proizvoda više nego poželjna jer redovno konzumiranje ima blagotvorni uèinak na ljudsko zdravlje. Iako su proizvodi ribarstva široko dostupni u Europi, konzumacija u većini država članica Europske Unije je ispod preporuèenih količina. Osim jestivih proizvoda ribarstva veliki dio nusproizvoda može se koristiti kao visokovrijedna sirovina za dobivanje novih proizvoda u različitim granama industrije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu