Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 966310

Nutritivna vrijednost salate iz uzgoja na otvorenom i u zaštićenom prostoru


Novak Janja
Nutritivna vrijednost salate iz uzgoja na otvorenom i u zaštićenom prostoru, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 966310 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Nutritivna vrijednost salate iz uzgoja na otvorenom i u zaštićenom prostoru
(Nutritional value of letucce grown on opened and protected area)

Autori
Novak Janja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
28.09

Godina
2018

Stranica
38

Mentor
Dobričević, Nadica

Ključne riječi
Lactuca sativa L., nutritivni sastav, plastenik, uzgoj na otvorenom, bioaktivni spojevi
(Lactuca sativa L., nutrient compositio, greenhouse, outdoor cultivation, bioactive compounds)

Sažetak
Prehrambena vrijednost salate značajna je zbog bogatog nutritivnog sastava, radi kojeg zauzima i značajno mjesto u svakodnevnoj prehrani. Cilj ovog rada bio je utvrditi razlike u količini nutrijenata u salati iz zaštićenog prostora i uzgoja na otvorenom, te mogućnosti skladištenja u rashladnom prostoru. Prema dobivenim rezultatima osnovnog kemijskog sastava najveći sadržaj svih istraživanih parametara utvrđen je kod svježe salate iz plastenika. S obzirom na vrijeme čuvanja salate (5 i 13 dana)vrijednosti osnovnog kemijskog sastava su značajno varirale, odnosno tijekom skladištenja sve navedene vrijednosti značajno su se reducirala uz izuzetak sadržaja ukupnih kiselina.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Novak Janja
Nutritivna vrijednost salate iz uzgoja na otvorenom i u zaštićenom prostoru, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Novak Janja (2018) 'Nutritivna vrijednost salate iz uzgoja na otvorenom i u zaštićenom prostoru', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, year = {2018}, pages = {38}, keywords = {Lactuca sativa L., nutritivni sastav, plastenik, uzgoj na otvorenom, bioaktivni spojevi}, title = {Nutritivna vrijednost salate iz uzgoja na otvorenom i u za\v{s}ti\'{c}enom prostoru}, keyword = {Lactuca sativa L., nutritivni sastav, plastenik, uzgoj na otvorenom, bioaktivni spojevi}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2018}, pages = {38}, keywords = {Lactuca sativa L., nutrient compositio, greenhouse, outdoor cultivation, bioactive compounds}, title = {Nutritional value of letucce grown on opened and protected area}, keyword = {Lactuca sativa L., nutrient compositio, greenhouse, outdoor cultivation, bioactive compounds}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font