Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 963876

Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače


Valić, Srećko; Antonić Jelić, Tatjana
Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače // Stručni skup Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske: "Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti"
Ivanić Grad, Hrvatska, 2018. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)


CROSBI ID: 963876 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače
(Antioxidant activity of extracts obtained from squash pumpkin seeds by-product)

Autori
Valić, Srećko ; Antonić Jelić, Tatjana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni

Skup
Stručni skup Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske: "Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti"

Mjesto i datum
Ivanić Grad, Hrvatska, 19.10.2018. - 21.10.2018

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
Bučina pogača ; bučino brašno ; antioksidant
(pumpkin seeds by-product ; pumpkin seeds flour ; antioxidant)

Sažetak
Elektronskom spinskom rezonancijom (ESR) mjerena je antioksidacijska aktivnost ekstrakta dobivenog iz brašna bučine pogače. Dobiveni rezultati su uspoređeni s antioksidacijskom aktivnosti ekstrakta brašna iz sjemenki buče prije prešanja. Praćen je utjecaj temperature na antioksidacijsko djelovanje i određen je sastav cinka u ekstraktima. Rezultati pokazuju da brašno bučine pogače sadrži relativno visok udio antioksidanata.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Fizika, Kemija, Interdisciplinarne prirodne znanosti, Nutricionizam, Interdisciplinarne biotehničke znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka,
Institut "Ruđer Bošković", Zagreb

Profili:

Avatar Url Tatjana Antonić Jelić (autor)

Avatar Url Srećko Valić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Valić, Srećko; Antonić Jelić, Tatjana
Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače // Stručni skup Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske: "Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti"
Ivanić Grad, Hrvatska, 2018. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
Valić, S. & Antonić Jelić, T. (2018) Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače. U: Stručni skup Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske: "Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti".
@article{article, author = {Vali\'{c}, Sre\'{c}ko and Antoni\'{c} Jeli\'{c}, Tatjana}, year = {2018}, keywords = {Bu\v{c}ina poga\v{c}a, bu\v{c}ino bra\v{s}no, antioksidant}, title = {Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bu\v{c}ine poga\v{c}e}, keyword = {Bu\v{c}ina poga\v{c}a, bu\v{c}ino bra\v{s}no, antioksidant}, publisherplace = {Ivani\'{c} Grad, Hrvatska} }
@article{article, author = {Vali\'{c}, Sre\'{c}ko and Antoni\'{c} Jeli\'{c}, Tatjana}, year = {2018}, keywords = {pumpkin seeds by-product, pumpkin seeds flour, antioxidant}, title = {Antioxidant activity of extracts obtained from squash pumpkin seeds by-product}, keyword = {pumpkin seeds by-product, pumpkin seeds flour, antioxidant}, publisherplace = {Ivani\'{c} Grad, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font