Pregled bibliografske jedinice broj: 963876
Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače
Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače // Stručni skup Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske: "Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti"
Ivanić Grad, Hrvatska, 2018. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 963876 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače
(Antioxidant activity of extracts obtained from squash pumpkin seeds by-product)
Autori
Valić, Srećko ; Antonić Jelić, Tatjana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Skup
Stručni skup Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske: "Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti"
Mjesto i datum
Ivanić Grad, Hrvatska, 19.10.2018. - 21.10.2018
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
Bučina pogača ; bučino brašno ; antioksidant
(pumpkin seeds by-product ; pumpkin seeds flour ; antioxidant)
Sažetak
Elektronskom spinskom rezonancijom (ESR) mjerena je antioksidacijska aktivnost ekstrakta dobivenog iz brašna bučine pogače. Dobiveni rezultati su uspoređeni s antioksidacijskom aktivnosti ekstrakta brašna iz sjemenki buče prije prešanja. Praćen je utjecaj temperature na antioksidacijsko djelovanje i određen je sastav cinka u ekstraktima. Rezultati pokazuju da brašno bučine pogače sadrži relativno visok udio antioksidanata.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Fizika, Kemija, Interdisciplinarne prirodne znanosti, Nutricionizam, Interdisciplinarne biotehničke znanosti
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka,
Institut "Ruđer Bošković", Zagreb