Pregled bibliografske jedinice broj: 963821
Proizvodnja i kakvoća svježeg konzerviranog i smrznutog povrća
Proizvodnja i kakvoća svježeg konzerviranog i smrznutog povrća, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
CROSBI ID: 963821 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja i kakvoća svježeg konzerviranog i smrznutog povrća
(Production and quality of fresh canned and frozen vegetables)
Autori
Soldo, Andrea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar
Datum
25.10
Godina
2018
Stranica
29
Mentor
Pleadin, Jelka
Ključne riječi
povrće ; konzerviranje ; smrzavanje ; kakvoća
(vegetables ; canning ; freezing ; quality)
Sažetak
Povrće je dio povrtlarskog bilja koje se učestalo upotrebljava u ljudskoj prehrani. U promet može doći u neprerađenom i prerađenom stanju te u svježem, sušenom, konzerviranom i smrznutom obliku. Povrće je važan prehrambeni proizvod budući sadrži vitamine, minerale, jednostavne i složene ugljikohidrate, biljna vlakna, antioksidanse, organske kiseline i razne fitokemijske tvari. U ovom radu obraditi će se faze proizvodnje te parametri kakvoće, odnosno kemijskog sastava i senzorskih svojstava, svježeg, konzerviranog i smrznutog povrća.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija