Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 963816

Proizvodnja i kakvoća sladoleda i smrznutih deserata


Zeljko, Martina
Proizvodnja i kakvoća sladoleda i smrznutih deserata, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar


CROSBI ID: 963816 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja i kakvoća sladoleda i smrznutih deserata
(Production and quality of ice cream and frozen desserts)

Autori
Zeljko, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar

Datum
14.09

Godina
2018

Stranica
26

Mentor
Pleadin, Jelka

Ključne riječi
sladoledi ; smrznuti deserti ; proizvodnja ; kakvoća
(ice cream ; frozen desserts ; production ; quality)

Sažetak
Sladoled, iako na prvi pogled jednostavan, predstavlja kompleksan sustav. Predstavlja djelomično ili potpuno zamrznutu slasticu koja se vrlo široko konzumira. Sadrži mliječnu mast, šećere, bezmasne tvari mlijeka, stabilizatore, emulgatore i vodu. Osim toga, u sastav sladoleda ulazi i inkorporirani zrak. Od svih sastojaka najvažniju ulogu ima mliječna mast, jer je važna u izgradnji stabilne strukture sladoleda. Smrznuti deserti su širok pojam, koji obuhvaća sladoled i njemu slične proizvode. Međutim, važno je znati da se sladoled odvaja od kategorije ostalih smrznutih deserata, zato što se smrznuti deserti dobivaju ako se mliječni sastojci sladoleda zamijene nemliječnim sastojcima, bilo potpuno ili djelomično. U ovom radu opisane su faze proizvodnje sladoleda, svojstva i parametri kakvoće sladoleda i smrznutih deserata.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Jelka Pleadin (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zeljko, Martina
Proizvodnja i kakvoća sladoleda i smrznutih deserata, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
Zeljko, M. (2018) 'Proizvodnja i kakvoća sladoleda i smrznutih deserata', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar.
@phdthesis{phdthesis, author = {Zeljko, Martina}, year = {2018}, pages = {26}, keywords = {sladoledi, smrznuti deserti, proizvodnja, kakvo\'{c}a}, title = {Proizvodnja i kakvo\'{c}a sladoleda i smrznutih deserata}, keyword = {sladoledi, smrznuti deserti, proizvodnja, kakvo\'{c}a}, publisherplace = {Mostar} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Zeljko, Martina}, year = {2018}, pages = {26}, keywords = {ice cream, frozen desserts, production, quality}, title = {Production and quality of ice cream and frozen desserts}, keyword = {ice cream, frozen desserts, production, quality}, publisherplace = {Mostar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font