Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 960366

Optimiranje uvjeta kandiranja kore mandarine


Repajić, Maja
Optimiranje uvjeta kandiranja kore mandarine, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 960366 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Optimiranje uvjeta kandiranja kore mandarine
(Optimization of the conditions in mandarine peel candying process)

Autori
Repajić, Maja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
03.10

Godina
2006

Stranica
85

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
fenolni spojevi ; kandirana kora ; mandarina ; senzorika
(candied peel ; mandarine ; phenolic compounds ; sensory tests)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je odrediti odgovarajući način pripreme kore za kandiranje i režim kandiranja kore mandarine. U tu su svrhu u svježoj kori mandarine provedene fizikalno-kemijske analize. Određena je količina topljive i ukupne suhe tvari, pH vrijednost, ukupna kiselost, količina ukupnih fenola, hesperidina i eteričnih ulja. Definirana su tri načina pripreme kore za kandiranje i dva režima kandiranja. Svim dobivenim uzorcima određena je količina ukupne suhe tvari i šećera te su senzorski ocijenjeni. U dva najbolje ocijenjena uzorka određena je količina ukupnih fenola i hesperidina. Sastav aromatičnih spojeva, određivan plinskom kromatografijom, pokazao je da kandirana kora ima bogatiji aromatični profil od svježe kore te je limonen najzastupljeniji aromatski spoj u kori mandarine.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2728 - Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća (Levaj, Branka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Maja Repajić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Repajić, Maja
Optimiranje uvjeta kandiranja kore mandarine, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Repajić, M. (2006) 'Optimiranje uvjeta kandiranja kore mandarine', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Repaji\'{c}, Maja}, year = {2006}, pages = {85}, keywords = {fenolni spojevi, kandirana kora, mandarina, senzorika}, title = {Optimiranje uvjeta kandiranja kore mandarine}, keyword = {fenolni spojevi, kandirana kora, mandarina, senzorika}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Repaji\'{c}, Maja}, year = {2006}, pages = {85}, keywords = {candied peel, mandarine, phenolic compounds, sensory tests}, title = {Optimization of the conditions in mandarine peel candying process}, keyword = {candied peel, mandarine, phenolic compounds, sensory tests}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font