Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 958950

Utjecaj ionske jakosti pufera i koncentracije β-merkaptoetanola na učinkovitost imobilizacije lipaze iz Thermomyces lanuginosus


Jelenić, Dragana
Utjecaj ionske jakosti pufera i koncentracije β-merkaptoetanola na učinkovitost imobilizacije lipaze iz Thermomyces lanuginosus, 2016., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 958950 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj ionske jakosti pufera i koncentracije β-merkaptoetanola na učinkovitost imobilizacije lipaze iz Thermomyces lanuginosus
(Impact of ionic strengh of buffers and concentracions of β -mercaptoethanol on efficiency immobilization of lipase from Thermomyces lanuginosus)

Autori
Jelenić, Dragana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
21.09

Godina
2016

Stranica
22

Mentor
Budžaki, Sandra

Ključne riječi
lipaza iz Thermomyces lanuginosus ; imobilizacija enzima ; Eupergit CM
(lipase from Thermomyces lanuginosus ; enzyme immobilization ; Eupergit CM)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je imobilizirati enzim lipazu iz gljive Thermomyces lanuginosus na Eupergit CM u ovisnosti o vremenu (12 i 24 sata) i različitim koncentracijama fosfatnog pufera (0, 01, 0, 1 i 1 M). Ispitan je utjecaj blokatora slobodnih epoksi skupina na Eupergitu CM različite koncentracije (β-merkaptoetanol ; 0, 05, 0, 1, 0, 2 M). Učinkovitost imobilizacije procijenjena je na temelju koncentracije proteina i zaostale aktivnosti enzima u filtratima nakon provedene imobilizacije. Najučinkovitijom se pokazala imobilizacija provedena tijekom 24 sata u 1 M fosfatnom puferu pH 7, 5 te primjenom 0, 05 M -merkaptoetanola.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Sandra Budžaki (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr repozitorij.ptfos.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Jelenić, Dragana
Utjecaj ionske jakosti pufera i koncentracije β-merkaptoetanola na učinkovitost imobilizacije lipaze iz Thermomyces lanuginosus, 2016., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Jelenić, D. (2016) 'Utjecaj ionske jakosti pufera i koncentracije β-merkaptoetanola na učinkovitost imobilizacije lipaze iz Thermomyces lanuginosus', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jeleni\'{c}, Dragana}, year = {2016}, pages = {22}, keywords = {lipaza iz Thermomyces lanuginosus, imobilizacija enzima, Eupergit CM}, title = {Utjecaj ionske jakosti pufera i koncentracije β-merkaptoetanola na u\v{c}inkovitost imobilizacije lipaze iz Thermomyces lanuginosus}, keyword = {lipaza iz Thermomyces lanuginosus, imobilizacija enzima, Eupergit CM}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jeleni\'{c}, Dragana}, year = {2016}, pages = {22}, keywords = {lipase from Thermomyces lanuginosus, enzyme immobilization, Eupergit CM}, title = {Impact of ionic strengh of buffers and concentracions of β -mercaptoethanol on efficiency immobilization of lipase from Thermomyces lanuginosus}, keyword = {lipase from Thermomyces lanuginosus, enzyme immobilization, Eupergit CM}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font