Pregled bibliografske jedinice broj: 949052
HACCapp – MOBILNA APLIKACIJA ZA KONTROLU HIGIJENE NAMIJENJENA ZAPOSLENIKU UGOSTITELJSKOG OBJEKTA
HACCapp – MOBILNA APLIKACIJA ZA KONTROLU HIGIJENE NAMIJENJENA ZAPOSLENIKU UGOSTITELJSKOG OBJEKTA, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 949052 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
HACCapp – MOBILNA APLIKACIJA ZA KONTROLU HIGIJENE NAMIJENJENA ZAPOSLENIKU UGOSTITELJSKOG OBJEKTA
(HACCapp – HYGIENE CONTROL APPLICATION FOR MOBILE PHONES, INTENDED FOR CATERING FACILITIES EMPLOYEES)
Autori
Piskać, Mateja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
19.07
Godina
2018
Stranica
46
Mentor
Vidaček Filipec, Sanja
Ključne riječi
aplikacija, HACCP sustav, kontrola temperature, zaposlenik
(application, HACCP system, temperature control, employee)
Sažetak
Cilj ovog diplomskog rada bio je osmisliti aplikaciju za ugostiteljski objekt koja bi pojednostavila kontrolu higijenskih uvjeta djelatnicima ugostiteljskih objekata, te sanitarnim inspektorima pregled objekata. Smisao je smanjiti mnogobrojnu papirologiju te omogućiti pohranjivanje dokumenata elektroničkim zapisom. Sukladno HACCP sustavu, HACCapp služila bi kontroli opasnosti koje potencijalno nastaju tijekom proizvodnje, skladištenja i distribucije hrane. S obzirom na složenost takve aplikacije, u ovom radu osmišljen je isključivo način kontrole temperature koji mora provoditi zaduženi zaposlenik svakog ugostiteljskog objekta, u nekim slučajevima i dva put dnevno. Promatrajući aplikaciju iz uloge zaposlenika, ona služi kao podsjetnik za kontrolu temperature uređaja i elektroničku zabilježbu rezultata. Primjenom aplikacije, zaposlenik ciljano obavlja samo one radnje za koje je zadužen. Rezultat kreiranja radne verzije bio je zadovoljavajući s obzirom da je ispunila navedenu svrhu
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Sanja Vidaček
(mentor)