Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 937705

Sadržaj β-karotena u svježim i prerađenim plodovima gojia (Lycium barbarum)


Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Galić, Ante; Pliestić, Stjepan; Jagatić, Iva
Sadržaj β-karotena u svježim i prerađenim plodovima gojia (Lycium barbarum) // Zbornik radova 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma / Zmaić, Krunoslav (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 486-489 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 937705 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sadržaj β-karotena u svježim i prerađenim plodovima gojia (Lycium barbarum)
(β-carotene content in fresh and processed goji berries (Lycium barbarum))

Autori
Dobričević, Nadica ; Voća, Sandra ; Šic Žlabur, Jana ; Galić, Ante ; Pliestić, Stjepan ; Jagatić, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma / Zmaić, Krunoslav - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018, 486-489

Skup
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 18.02.2018. - 23.02.2018

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
goji, β-karoten, fenoli, flavonoidi, neflavonoidi
(goji, β-carotene, phenols, flavonoids, non-flavonoids)

Sažetak
Gojia boba (Lycium barbarum) plod je drvenasto grmolike biljke. Nutritivna vrijednost plodova je u značajnim količinama vitamina, mikro i makro elemenata. Cilj rada je utvrditi količinu β-karotena, ukupnih fenola, flavonoida i neflavonoida u svježoj sirovini, soku i kaši od plodova gojia. Probrani zdravstveno ispravni plodovi obrađeni su u centrifugalnom sokovniku uz odvajanje soka i kaše. Količina β-karotena je od 42494, 33 (sok-B) do 47140, 32 μg% (svježi plod-A), ukupnih fenola od 161, 04(sok-B) do 421, 17 mg u 100 g (kaša-C), flavonoida od 85, 96 (sok-B) do 187, 79 mg u 100 g (kaša-C) i neflavonoida od 75, 08 (sok-B) do 233, 38 mg u 100 g (kaša-C) analiziranog uzorka. Rezultati bioaktivnih tvari pokazali su značajne statističke razlike između analiziranih uzoraka.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Galić, Ante; Pliestić, Stjepan; Jagatić, Iva
Sadržaj β-karotena u svježim i prerađenim plodovima gojia (Lycium barbarum) // Zbornik radova 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma / Zmaić, Krunoslav (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 486-489 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Dobričević, N., Voća, S., Šic Žlabur, J., Galić, A., Pliestić, S. & Jagatić, I. (2018) Sadržaj β-karotena u svježim i prerađenim plodovima gojia (Lycium barbarum). U: Zmaić, K. (ur.)Zbornik radova 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma.
@article{article, author = {Dobri\v{c}evi\'{c}, Nadica and Vo\'{c}a, Sandra and \v{S}ic \v{Z}labur, Jana and Gali\'{c}, Ante and Pliesti\'{c}, Stjepan and Jagati\'{c}, Iva}, editor = {Zmai\'{c}, K.}, year = {2018}, pages = {486-489}, keywords = {goji, β-karoten, fenoli, flavonoidi, neflavonoidi}, title = {Sadr\v{z}aj β-karotena u svje\v{z}im i prera\djenim plodovima gojia (Lycium barbarum)}, keyword = {goji, β-karoten, fenoli, flavonoidi, neflavonoidi}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Dobri\v{c}evi\'{c}, Nadica and Vo\'{c}a, Sandra and \v{S}ic \v{Z}labur, Jana and Gali\'{c}, Ante and Pliesti\'{c}, Stjepan and Jagati\'{c}, Iva}, editor = {Zmai\'{c}, K.}, year = {2018}, pages = {486-489}, keywords = {goji, β-carotene, phenols, flavonoids, non-flavonoids}, title = {β-carotene content in fresh and processed goji berries (Lycium barbarum)}, keyword = {goji, β-carotene, phenols, flavonoids, non-flavonoids}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font