Pregled bibliografske jedinice broj: 934526
Senzorska svojstva mlijeka i mliječnih proizvoda
Senzorska svojstva mlijeka i mliječnih proizvoda / Antunac, Neven ; Mikulec, Nataša (ur.).
Zagreb: Web stranica Agronomski fakultet, 2018
CROSBI ID: 934526 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Senzorska svojstva mlijeka i mliječnih proizvoda
(The sensory evaluation of milk and dairy products)
Autori
Antunac, Neven ; Mikulec, Nataša
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Web stranica Agronomski fakultet
Grad
Zagreb
Godina
2018
Stranica
169
Ključne riječi
mlijeko ; fermentirana mlijeka ; maslac ; sir ; senzorsko ocjenjivanje
(milk ; fermented milk ; butter ; cheese ; sensory evaluation)
Sažetak
Priručnik je namijenjen studentima diplomskog studija Proizvodnja i prerada mlijeka, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Priručnik je podijeljen u 12 poglavlja: 1)Povijest senzorskih ocjenjivanja, 2) Fiziologija senzorskih osjetila, 3) Uzorkovanje i priprema uzoraka za senzorsku analizu, 4) Senzorsko ocjenjivanje mlijeka, 5) Senzorsko ocjenjivanje fermentiranih mlijeka i vrhnja, 6) Senzorsko ocjenjivanje maslaca i mlaćenice, 7) Senzorsko ocjenjivanje dehidriranih mliječnih proizvoda, 8) Senzorsko ocjenjivanje sireva i sirutke, 9) Literatura, 10) Popis slika i tablica, 11) Kazalo pojmova, 12) O autorima.
Izvorni jezik
Hrvatski