Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 930086

Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja


Konjevod, Ivana; Gavrilović, Ana; Ljubičić, Ana; Brailo, Marina; Orhanović, Stjepan; Jug- Dujaković, Jurica
Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja // 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma: zbornik radova = 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture: Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 375-380 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 930086 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja
(Changes in chemical indicators of freshness of mediterranean sea bass, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758) under different conditions of preparation and storage)

Autori
Konjevod, Ivana ; Gavrilović, Ana ; Ljubičić, Ana ; Brailo, Marina ; Orhanović, Stjepan ; Jug- Dujaković, Jurica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma: zbornik radova = 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture: Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018, 375-380

Skup
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 18.02.2018. - 23.02.2018

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
histamin ; trimetilamin ; dimetilamin ; svježina mesa ribe ; Dicentrarchus labrax
(histamine ; trimethylamine ; dimethylamine ; Dicentrarchus labrax ; fish freshness)

Sažetak
Osnovni cilj ovog istraživanja bio je utvrditi promjene kemijskih parametara svježine (histamina, trimetilamina i dimetilamina) lubina Dicentrarchus labrax tijekom skladištenja na različitim temperaturama (4±1°C i 12 ±1°C ). Pored toga, uspoređena je učinkovitost polusatnog tretmana ribe kupkom s 0, 9% NaCl u odnosu na klasično pakiranje ribe u podloške direktno s leda. Također je uspoređen i učinak dvije najčešće korištene vrste stiropornih podložaka na kemijske pokazatelje svježine ribe.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina, Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prirodoslovno-matematički fakultet, Split,
Sveučilište u Dubrovniku,
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

sa.agr.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Konjevod, Ivana; Gavrilović, Ana; Ljubičić, Ana; Brailo, Marina; Orhanović, Stjepan; Jug- Dujaković, Jurica
Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja // 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma: zbornik radova = 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture: Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 375-380 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Konjevod, I., Gavrilović, A., Ljubičić, A., Brailo, M., Orhanović, S. & Jug- Dujaković, J. (2018) Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja. U: Rozman, V. & Antunović, Z. (ur.)53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma: zbornik radova = 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture: Proceedings.
@article{article, author = {Konjevod, Ivana and Gavrilovi\'{c}, Ana and Ljubi\v{c}i\'{c}, Ana and Brailo, Marina and Orhanovi\'{c}, Stjepan and Jug- Dujakovi\'{c}, Jurica}, year = {2018}, pages = {375-380}, keywords = {histamin, trimetilamin, dimetilamin, svje\v{z}ina mesa ribe, Dicentrarchus labrax}, title = {Promjena kemijskih pokazatelja svje\v{z}ine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri razli\v{c}itim uvjetima pripreme i skladi\v{s}tenja}, keyword = {histamin, trimetilamin, dimetilamin, svje\v{z}ina mesa ribe, Dicentrarchus labrax}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Konjevod, Ivana and Gavrilovi\'{c}, Ana and Ljubi\v{c}i\'{c}, Ana and Brailo, Marina and Orhanovi\'{c}, Stjepan and Jug- Dujakovi\'{c}, Jurica}, year = {2018}, pages = {375-380}, keywords = {histamine, trimethylamine, dimethylamine, Dicentrarchus labrax, fish freshness}, title = {Changes in chemical indicators of freshness of mediterranean sea bass, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758) under different conditions of preparation and storage}, keyword = {histamine, trimethylamine, dimethylamine, Dicentrarchus labrax, fish freshness}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Vodice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font