Pregled bibliografske jedinice broj: 930086
Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja
Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina, Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri različitim uvjetima pripreme i skladištenja // 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma: zbornik radova = 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture: Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 375-380 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 930086 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Promjena kemijskih pokazatelja svježine lubina,
Dicentrachus labrax (Linnaeus, 1758), pri
različitim uvjetima pripreme i skladištenja
(Changes in chemical indicators of freshness of
mediterranean sea bass, Dicentrachus labrax
(Linnaeus, 1758) under different conditions of
preparation and storage)
Autori
Konjevod, Ivana ; Gavrilović, Ana ; Ljubičić, Ana ; Brailo, Marina ; Orhanović, Stjepan ; Jug- Dujaković, Jurica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma: zbornik radova = 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture: Proceedings
/ Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018, 375-380
Skup
53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Vodice, Hrvatska, 18.02.2018. - 23.02.2018
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
histamin ; trimetilamin ; dimetilamin ; svježina mesa ribe ; Dicentrarchus labrax
(histamine ; trimethylamine ; dimethylamine ; Dicentrarchus labrax ; fish freshness)
Sažetak
Osnovni cilj ovog istraživanja bio je utvrditi promjene kemijskih parametara svježine (histamina, trimetilamina i dimetilamina) lubina Dicentrarchus labrax tijekom skladištenja na različitim temperaturama (4±1°C i 12 ±1°C ). Pored toga, uspoređena je učinkovitost polusatnog tretmana ribe kupkom s 0, 9% NaCl u odnosu na klasično pakiranje ribe u podloške direktno s leda. Također je uspoređen i učinak dvije najčešće korištene vrste stiropornih podložaka na kemijske pokazatelje svježine ribe.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina, Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prirodoslovno-matematički fakultet, Split,
Sveučilište u Dubrovniku,
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Profili:
Stjepan Orhanović
(autor)
Jurica Jug-Dujaković
(autor)
Marina Brailo Šćepanović
(autor)
Ana Gavrilović
(autor)