Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 926883

Određivanje parametara boje i teksture narezane jabuke Cripps pink skladištene u kontroliranoj atmosferi


Kobeščak, Mateja
Određivanje parametara boje i teksture narezane jabuke Cripps pink skladištene u kontroliranoj atmosferi, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 926883 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje parametara boje i teksture narezane jabuke Cripps pink skladištene u kontroliranoj atmosferi
(Colour and texture parameters of fresh cut apple Cripps pink stored in a controlled atmosphere)

Autori
Kobeščak, Mateja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.06

Godina
2016

Stranica
34

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
jabuka, kontrolirana atmosfera, skladištenje, minimalno procesiranje
(apple, controlled atmosphere, storage, minimally processing)

Sažetak
Cilj istraživanja bio je ispitati stabilnost minimalno procesirane jabuke skladištene osam dana pri kontroliranom sastavu atmosfere. Svježe jabuke sorte Cripps Pink su se oguljene i narezane čuvale u uvjetima modificirane atmosfere pri temperaturi između 4 i 6 ºC. Ispitivanje je provedeno na temelju mjerenja promjena boje i teksture, uzimanjem uzoraka za analizu prvi, drugi, treći, peti i osmi dan. Određivanje boje vršilo se difuzno reflektirajućom spektrofotometrijom na kolorimetru CM-3500d, a teksture na TA.HD Plus analizatoru. Dobiveni rezultati su pokazali pozitivan učinak snižene temperature i kontroliranog sastava atmosfere na održivost skladištene jabuke.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
Ovaj rad je izrađen u okviru projekta „Automat za izuzeće minimalno prerađenog voća i povrća, čuvanog u modificiranoj atmosferi“, BICRO HAMAG Poc4_01_43-U-1.



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kobeščak, Mateja
Određivanje parametara boje i teksture narezane jabuke Cripps pink skladištene u kontroliranoj atmosferi, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kobeščak, M. (2016) 'Određivanje parametara boje i teksture narezane jabuke Cripps pink skladištene u kontroliranoj atmosferi', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kobe\v{s}\v{c}ak, Mateja}, year = {2016}, pages = {34}, keywords = {jabuka, kontrolirana atmosfera, skladi\v{s}tenje, minimalno procesiranje}, title = {Odre\djivanje parametara boje i teksture narezane jabuke Cripps pink skladi\v{s}tene u kontroliranoj atmosferi}, keyword = {jabuka, kontrolirana atmosfera, skladi\v{s}tenje, minimalno procesiranje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kobe\v{s}\v{c}ak, Mateja}, year = {2016}, pages = {34}, keywords = {apple, controlled atmosphere, storage, minimally processing}, title = {Colour and texture parameters of fresh cut apple Cripps pink stored in a controlled atmosphere}, keyword = {apple, controlled atmosphere, storage, minimally processing}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font