Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 926727

Određivanje ukupnih fenola i antocijana u komini grožđa sorte Merlot


Marinčić, Marina
Određivanje ukupnih fenola i antocijana u komini grožđa sorte Merlot, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 926727 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje ukupnih fenola i antocijana u komini grožđa sorte Merlot
(Polyphenols and anthocyanins of grape pomace from cv. Merlot)

Autori
Marinčić, Marina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
09.09

Godina
2015

Stranica
31

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
fenoli, antocijani, ekstrakcija, grožĎe, komina
(polyphenols, anthocyanins, extraction, grapes, grape pomace)

Sažetak
Cilj ovog istraživanja je bio ispitati utjecaj vremena (30, 45 i 60 min) i upotrebe 50% vodene otopine etanola, te iste otopine s udjelom 0, 5 i 1% klorovodične kiseline, na izolaciju fenola i antocijana iz pokožice grožĎa sorte Merlot primjenom ekstrakcije pomoću refluksa. OdreĎivanje ukupnih fenola i antocijana provedeno je spektrofotometrijski. Najviši prinos ukupnih fenola odreĎen je u ektraktu ekstrahiranom 60 min uz dodatak 0, 5% klorovodične kiseline. Najviši prinos antocijana odreĎen je u ekstraktu ekstrahirnom 30 min uz dodatak 0, 5% klorovodične kiseline.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
Ovaj rad je izrađen u okviru projekta "Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina", sufinanciran sredstvima Strukturnih fondova EU u sklopu programa 2007.-2013./Poziv: „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“, RC.2.2.08.



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Marinčić, Marina
Određivanje ukupnih fenola i antocijana u komini grožđa sorte Merlot, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Marinčić, M. (2015) 'Određivanje ukupnih fenola i antocijana u komini grožđa sorte Merlot', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Marin\v{c}i\'{c}, Marina}, year = {2015}, pages = {31}, keywords = {fenoli, antocijani, ekstrakcija, gro\v{z}\v{D}e, komina}, title = {Odre\djivanje ukupnih fenola i antocijana u komini gro\v{z}\dja sorte Merlot}, keyword = {fenoli, antocijani, ekstrakcija, gro\v{z}\v{D}e, komina}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Marin\v{c}i\'{c}, Marina}, year = {2015}, pages = {31}, keywords = {polyphenols, anthocyanins, extraction, grapes, grape pomace}, title = {Polyphenols and anthocyanins of grape pomace from cv. Merlot}, keyword = {polyphenols, anthocyanins, extraction, grapes, grape pomace}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font