Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 926724

Fenolni spojevi u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije


Drkelić, Vedrana
Fenolni spojevi u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 926724 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fenolni spojevi u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije
(Phenolic compounds in the process of drying and production of aronia juice)

Autori
Drkelić, Vedrana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
19.09

Godina
2017

Stranica
23

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
antocijan, aronija, fenoli, liofilizacija, sok
(anthocyanin, black chokeberry, juice, lyophilization, phenolic compounds)

Sažetak
Ovim je istraživanjem ispitan ukupni udio fenolnih spojeva u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije. Udio ukupnih fenola i antocijana određivani su spektrofotometrijski. Pojedini uzorci podvrgnuti su liofilizaciji te je napravljena usporedba udjela ukupne i topljive suhe tvari, pH vrijednosti te udjela ukupnih fenola i antocijana u uzorcima od svježe aronije te uzorcima dehidratiranih liofilizacijom. Uspoređene su i vrijednosti navedenih parametara između svježeg i pasteriziranog soka. Najveći udio fenolnih spojeva i antocijana nalazio se u prethodno liofiliziranim bobicama aronije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
Ovaj rad je izrađen u okviru projekta „Primjena inovativnih tehnologija u proizvodnji biljnih ekstrakata kao sastojaka funkcionalne hrane“, HRZZ-3035.



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Drkelić, Vedrana
Fenolni spojevi u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Drkelić, V. (2017) 'Fenolni spojevi u procesu sušenja i proizvodnje soka aronije', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Drkeli\'{c}, Vedrana}, year = {2017}, pages = {23}, keywords = {antocijan, aronija, fenoli, liofilizacija, sok}, title = {Fenolni spojevi u procesu su\v{s}enja i proizvodnje soka aronije}, keyword = {antocijan, aronija, fenoli, liofilizacija, sok}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Drkeli\'{c}, Vedrana}, year = {2017}, pages = {23}, keywords = {anthocyanin, black chokeberry, juice, lyophilization, phenolic compounds}, title = {Phenolic compounds in the process of drying and production of aronia juice}, keyword = {anthocyanin, black chokeberry, juice, lyophilization, phenolic compounds}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font